Nieuwe methode voor wratten: WratX

Geplaatst op: 09-08-2012

Nieuwe methode voor wratten: WratX

Nieuw in de behandeling van wratten is WratX. Een product voor thuisgebruik, op basis van mierenzuur, dat wratten effectief én kindvriendelijk aanpakt tot in de kern.

Oorzaak van wratten

10% van de Nederlanders en maar liefst 1 op de 3 schoolgaande kinderen heeft last van wratten. De oorzaak van wratten is het besmettelijke humaan papillomavirus (HPV) dat via direct of indirect contact, door bijvoorbeeld een handdoek, zwembaden of gymzalen, kan worden overgedragen.

Eenvoudig in gebruik

WratX is eenvoudig in gebruik, trekt direct in en hoeft slechts één keer per week aangebracht te worden. Direct na de behandeling kunnen kinderen verder met spelen, in bad of onder de douche. Kortom, een eventuele onderbreking van de dag en/of stress bij ouders of kind wordt voorkomen.

Op basis van mierenzuur

WratX is ontwikkeld door de Zweedse podologe Astrid Agholme. Geïnspireerd én gemotiveerd door één van haar cliënten ontwikkelde zij een oplossing voor wratten bij volwassenen én kinderen op basis van mierenzuur. Verschillende studies naar de nieuwe methode met mierenzuur hebben aangetoond dat bij 92% van de gebruikers wratten blijvend verdwijnen. Mierenzuur wordt direct in de wrat opgenomen en droogt de wrat in tot de kern. Dit in tegenstelling tot de meeste producten voor thuisgebruik, die vooral oppervlakkig werken. Na gebruik van WratX stoot het lichaam de wrat af zonder littekens achter te laten.

Slechts één keer per week aanstippen

WratX is een effectieve alternatieve behandeling voor de huidige, soms pijnlijke, behandelingen die thuis of door een (huis)arts toegepast kunnen worden, zoals bevriezing (cryo), een behandeling met het actieve bestanddeel salicylzuur of trichloorazijnzuur. WratX hoeft slechts één keer per week te worden gebruikt tot de wrat verdwenen is. Het is geschikt voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp. WratX is eenvoudig in gebruik door het ‘dip en stip principe' dat ervoor zorgt dat de hoeveelheid vloeistof makkelijk te doseren en pijnloos aan te brengen is. Bovendien kunnen meerdere wratten tegelijkertijd behandeld worden met één keer dippen.

Zuinig in gebruik

Gemiddeld zijn 5 tot 15 behandelingen met WratX nodig, afhankelijk van de leeftijd van de gebruiker, de plek van de wrat, de soort wrat en hoe lang de wrat er al zit. Met een verpakking WratX kunnen gemiddeld 1 tot 5 wratten 30 keer behandeld worden. In de verpakking zijn speciale wattenstaafjes bijgesloten.

De website wratx.nl gaat medio september live.

Meer informatie

Voetspecialisten, apothekers en drogisterij-medewerkers kunnen voor vragen over WratX terecht bij Meda Pharma B.V. door een e-mail te sturen naar wratx@medapharma.nl.


Consumentenadviesprijs 

  • WratX  € 24,95

 

WratX is o.a. verkrijgbaar bij Drogisterij.net en de Online Drogist.

WratX is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief