Nieuwe Drogist presenteert i.s.m. met Henry Neels: 'De zelfzorgconsument in de 21e eeuw'

Geplaatst op: 03-07-2012

Nieuwe Drogist presenteert  i.s.m. met Henry Neels: 'De zelfzorgconsument in de 21e eeuw'

Nieuwe Drogist organiseert, na het succes van het congres 'Turbulentie in de OTC' en wederom in samenwerking met Henry Neels een tweede congres met als thema 'De zelfzorgconsument in de 21e eeuw'.

Het congres vindt plaats op donderdag 29 november a.s. in Sociëteit de Witte in Den Haag.

Zelfmanagement, zelfzorg & zelfredzaamheid

Tijdens het congres vinden discussies plaats en worden inzichten gegeven door zorgverzekeraars, huisartsen en politiek. Centraal staat de vraag hoe zelfzorg kan bijdragen aan een positieve houding ten opzichte van zelfzorg en effect kan realiseren op de zorgkosten en het arbeidsvraagstuk. Belangrijk hierbij is hoe de drogisten en apothekers zich hierop kunnen voorbereiden. Daarnaast heeft het congres als doel om inzichtelijk te maken op welke wijze de zelfzorgbranche kan bijdragen aan enerzijds het handhaven van een hoogwaardige zorgverlening en anderzijds het stimuleren van zelfmanagement en zelfzorg om de kosten van de zorg binnen de perken te houden.

Ochtend- en middaggedeelte

Het zelfzorgcongres 2012 bestaat uit twee plenaire gedeeltes. In de ochtend zijn er een aantal sessies met cases van een half uur en ruimte voor een interactieve discussie. De onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere: de samenwerking tussen een drogisterij en een zorgverzekeraar, mogelijkheden voor de retailer op het gebied van online versus offline, polifarmacie en de mogelijkheden voor drogisten die zich voordoen wanneer de huisartsbezoeken afnemen. Tijdens het middaggedeelte komen zorgverzekeraars, huisartsen en woordvoerders van politieke partijen aan het woord, waarbij zij de middag met een forumdiscussie afsluiten.

Ontmoetingsplaats voor beslissers

Het congres is een ontmoetingsplaats voor beslissers uit drogisterijen, apotheken, zelfzorg- en foodindustrie,zorgverzekeraars en toeleveranciers:

  • algemeen management, inkopers, unitmanagers van retailorganisaties (drogisterij en apotheek)
  • eigenaren van drogisterijen apotheken
  • beslissers uit de zelfzorg- en foodindustrie
  • woordvoerders Tweede Kamerfracties
  • management zorgverzekeraars en instellingen
  • overige toeleveringsbedrijven zoals reclamebureaus, promotiebureaus etc


Inschrijven voor het congres?

Inschrijven is mogelijk via de website www.nieuwedrogist.nl/otc. Deelnamekosten: € 395,- ex BTW, inschrijving 2e persoon € 345,- ex BTW. (Bij inschrijving vóór 1 september a.s. zijn de deelnamekosten voor de eerste persoon € 325,- en voor de tweede persoon € 295,- ex BTW).

Het congres wordt mede mogelijk gemaakt door DA (Hoofdsponsor), Nieuwe Drogist, Neels Consultancy, Centraal Bureau Drogisterijbedrijven en KNMP.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief