Nieuw medisch hulpmiddel tegen Aften

Geplaatst op: 11-02-2010

Nieuw medisch hulpmiddel tegen Aften

Jaarlijks zorgen 15 miljoen aften en mondwondjes in Nederland voor pijn en ongemak bij het eten, slikken, praten en zoenen. 10% van de bevolking heeft 2 tot 4 aftes per jaar en nog eens 10% van de bevolking heeft zeer regelmatig last van aften.

Aloclair Plus gel de beste remedie tegen aften

Uit vergelijkend onderzoek door de universiteit van Milaan blijkt dat Aloclair Plus gel de beste remedie is in het behandelen van aften. De pijn wordt direct gestild en de genezingstijd halveert. Vanaf eind januari is dit nieuwe hulpmiddel verkrijgbaar bij mondhygiënisten, tandartsen, apotheken en drogisterijen in Nederland.

Samenstelling en wijze van gebruik

Het middel bevat geen alcohol en geen zwavelzuur. De behandeling zelf is daarom pijnloos en kan thuis zelf worden uitgevoerd. Aloclair Plus is een mond-gel die een dun laagje legt over de open aft of het mondwondje. Het beschermende filmpje met hyaluronzuur voorkomt dat de blootliggende zenuwuiteinden worden geprikkeld. De gel bevat ook een extract van de aloë vera plant die bekend is om zijn wondhelende en ontstekingsremmende eigenschappen.

Niet schadelijk 

De gel is verpakt in een knijptube met een lange steel waardoor aften die zich achter in de mond bevinden ook goed behandeld kunnen worden. Dit medische hulpmiddel is klinisch getest en kan gebruikt worden door iedereen. De gel is niet schadelijk voor het lichaam als deze wordt doorgeslikt.

 

Aloclair Plus gel is een medische hulpmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief