Nieuw: kauwtabletten voor een goede spijsvertering, darmfunctie en stoelgang

Geplaatst op: 27-03-2012

Nieuw: kauwtabletten voor een goede spijsvertering, darmfunctie en stoelgang

Nieuw van Optimax is Kauw Vezels, het zijn lekkere en gemakkelijke kauwtabletten met 4 speciaal geselecteerde vezels zonder kunstmatige toevoegingen en hebben een frisse citrussmaak

In elk tablet zit maar liefst 1,7 gram prebiotische voedingsvezels uit groente, fruit en granen. Dit is een goede voedingsbodem voor de gunstige bifidobacterieën in de darmen.

We eten te weinig vezels in Nederland

Vezels zijn belangrijk voor onze gezondheid en ons immuunsysteem omdat ze nodig zijn voor gezonde darmen en een goed functionerend spijsverteringsstelsel. De Gezondheidsraad doet in een speciale Richtlijn voor vezelconsumptie (2006) de aanbeveling om 30 tot 40 gram voedingvezels per volwassene per dag te consumeren. Helaas, want maar liefst 90 procent van de bevolking eet minder vezels dan deze aanbevolen hoeveelheid. De gemiddelde consumptie ligt op ca. 20 gram voedingsvezels per dag. Aanvulling met vezels is dus nodig!

Wat zijn vezels?

Voedingsvezels zijn stoffen uit planten die in de darmen niet verteerd worden. Er zijn twee soorten vezels: oplosbare en niet-oplosbare. Oplosbare vezels zitten bijvoorbeeld in fruit, haver, bonen en groenten en helpen bij diarree en het verlagen van het cholesterolgehalte. Niet-oplosbare vezels komen vooral in graanproducten voor. Zij zorgen ervoor dat afvalstoffen via de dikke darm uit het lichaam worden verwijderd.

De gezondheidsvoordelen

De 100% natuurlijke vezel kauwtabletten ondersteunen op een natuurlijke en milde wijze de spijsvertering, houden de darmen schoon, gaan obstipatie tegen en ondersteunen hierdoor een regelmatige stoelgang. Ze zijn te gebruiken als dagelijkse vezelaanvulling en als reinigingskuur voor de darmen. Doordat Kauw Vezels met name oplosbare voedingsvezels bevat, is er geen risico op een ‘luie darm'. Aangezien vezels nauwelijks calorieën leveren maar wel een verzadigd gevoel geven, is Optimax Kauw Vezels zelfs een goede ondersteuning tijdens het afslanken.

Zonder kunstmatige toevoegingen

Optimax Kauw Vezels kauwtabletten bevatten net als alle andere Optimax producten geen kunstmatige toevoegingen. Dus géén kunstmatige kleur-, smaak- en zoetstoffen en geen allergenen zoals gist, lactose en gluten.

Dosering en gebruiksaanwijzing

  • 1-4 kauwtabletten per dag ter ondersteuning van de darmfunctie kauwen of met water innemen
  • Gebruik Kauw Vezels voor de maaltijd en drink daarna een glas water voor een optimaal resultaat
  • Kauw Vezels kunnen zonder problemen tijdens de zwangerschap worden toegepast.
  • Houdt u aan de aanbevolen dosering

 

Verkoopprijs

  • Optimax Kauw Vezels  € 14,95/60 kauwtabletten, verkrijgbaar bij drogisterij, gezondheidswinkel en apotheek.
  • Ook verkrijgbaar: Optimax Scholieren Vezels € 9,95/40 kauwtabletten

 

Optimax Kauw Vezels kauwtabletten is een gezondheidsproduct. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief