Nieuw: Abonnement op Zelfzorgstandaarden & Advieskaarten

Geplaatst op: 14-09-2011

Nieuw: Abonnement op Zelfzorgstandaarden & Advieskaarten

Vanaf nu is het mogelijk om een abonnement te nemen op de jaarlijkse updates van de Drogisten Zelfzorgstandaarden & Advieskaarten. Handig, want zo weet u zeker dat u altijd de meest recente versie heeft.

De nieuwste update is per 13 september beschikbaar, kost slechts € 7,60 en is te bestellen via www.drogistensite.nl.

Belangrijkste aandoeningen

De 33 Drogisten Zelfzorgstandaarden en Advieskaarten vormen al jarenlang de basis voor het zelfzorgadvies in de drogisterij. Ze beschrijven de belangrijkste aandoeningen waarmee klanten naar de drogisterij komen. Bijvoorbeeld hoest, bijholteontsteking, koorts of keelpijn. En geven aan welk advies het beste is in welke situatie en wanneer een klant doorverwezen moet worden naar de huisarts. De inhoud sluit aan bij de adviesstandaarden die in bijvoorbeeld huisartsenpraktijken worden gebruikt.

Informatie en advies

De standaarden helpen de drogist of assistent-drogist klanten zo te informeren en adviseren dat ze met het meest geschikte middel naar huis gaan en weten hoe het middel gebruikt moet worden. Voor gecertificeerde drogisterijen is het gebruik van deze standaarden verplicht.?

Advieskaarten

Om het adviseren in de praktijk te ondersteunen, zijn de advieskaarten ontwikkeld. Dit zijn overzichtelijke schema's die de belangrijkste punten uit elke zelfzorgstandaard samenvatten.

  • Vertrekpunt zijn de klachten of symptomen waarmee de klant bij de drogist aan de balie komt. Met pijlen is aangegeven welk advies de drogist vervolgens in welke situatie kan geven. Hierbij worden zowel stofnamen als namen van producten vermeld die u kunt adviseren. 
  • Daarnaast komen de risico's aan de orde waarmee de klant rekening moet houden bij het gebruik van de genoemde middelen.
  • Ook vermeldt de kaart wanneer een bezoek aan de huisarts nodig is.
  • Sommige advieskaarten geven als extra nog een aantal algemene adviezen, bijvoorbeeld met betrekking tot leefstijl of voeding.

Kortom: zonder veel tekst te hoeven lezen kunt u op de advieskaart snel zien welk advies passend is. Handig om bij de hand te hebben achter de balie.

Losbladig systeem in stevige map

Sinds januari 2011 is het CBD overgestapt van een bundel naar een losbladig systeem in een stevige map. Dit is handiger en ook nog goedkoper voor de drogisterijen. Zij hoeven nu niet meer elk jaar een nieuwe bundel te bestellen, maar vervangen simpelweg alleen de hoofdstukken die zijn gewijzigd. Heeft u deze map nog niet in huis, dan kunt u deze bestellen op www.drogistensite.nl. U krijgt dan de map inclusief de meest recente update.

Jaarlijkse updates

Wij raden u aan om ook direct een abonnement te nemen op de jaarlijkse updates. Zo weet u zeker dat u altijd de laatste versie in uw winkel heeft. Abonnees krijgen namelijk de aangepaste hoofdstukken bij de eerstvolgende update automatisch toegestuurd.

Updates via het hoofdkantoor

NB: filialen van Kruidvat, Trekpleister en Etos hoeven geen abonnement te nemen want zij krijgen de updates via het hoofdkantoor. Etos franchisers krijgen de standaarden niet via het hoofdkantoor en bestellen ze via het CBD.

 

Het bestelformulier is te vinden op www.drogistensite.nl  » Producten & Diensten »Zelfzorgstandaarden.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief