Nederlands Drogisterij Museum sluit haar deuren

Geplaatst op: 28-03-2013

Nederlands Drogisterij Museum sluit haar deuren

Helaas is het na vele jaren speuren naar fondsen en financiële ondersteuning niet gelukt om de financiering voor het Nederlands Drogisterij Museum in Maarssen rond te krijgen. Besloten is om met onmiddellijke ingang het unieke Museum, waarvan er maar één in de hele wereld is, te sluiten.

Ook de herhaalde afwijzing van de Gemeente Stichtse Vecht om de huur van het  te verlagen maakt het niet meer mogelijk een evenwichtige begroting te presenteren en een verantwoorde exploitatie te realiseren.

Hoe het begon...

De collectie van het Nederlands Drogisterij Museum startte in 1978 in het gebouw van de NDO (Nederlandse Drogisten Organisatie) te Amsterdam door de toenmalige secretaris Koos Koster. Na de verhuizing van deze organisatie naar Maarssen, groeide de collectie enorm, waardoor in 1995 het besluit werd genomen om het museum voor het publiek open te stellen.

Succesvol museum

Op 15 mei 1996 startte het museum in het Koetshuis van het landgoed Goudestein te Maarssen. Dat het museum succesvol was, blijkt wel uit de grote toeloop van publiek naar dit unieke museum.

Vrijwilligers met hart en ziel

Tot eind 2012 heeft het museum ruim 60.000 bezoekers mogen ontvangen. Dit gebeurde met uitsluitend vrijwilligers onder leiding van de beheerder, Koos Koster. Het museum is erkentelijk voor de support en financiële ondersteuning door diverse bedrijven die werkzaam zijn in de Drogisterijbranche en particulieren.

Met de afwikkeling zal enige maanden gemoeid zijn waarna de deur definitief zal worden gesloten.

 

Bedrijven die zich in 2012 fantastisch hebben ingezet om het museum te redden waren o.a. Monsmedia (Nieuwe Drogist en Marketing Results), DW (Drogistenweekblad), CBD, HB Publishing (Lijfblad, UA en L'essence), Careality, Faco Retail (D.I.O. drogist), DrogiWeb, Pavèz 100% Natural Skincare, Trophax, Elma Multimedia, Herbapharm, JUVO Nederland, Kringloopwinkel "De Cirkel" Stichtse Vecht (Maarssen), Dorette Damme, Mevr. Vos-Koeberg, Mevr. van Houten-van Bommel, Drogisterij 'De Aar' uit Krimpen a/d IJssel en Drogisterijnieuws.nl.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief