Nederlands Drogisterij Museum op TV

Geplaatst op: 19-01-2012

Nederlands Drogisterij Museum op TV

Afgelopen dinsdag 17 januari was het Nederlands Drogisterij Museum op de televisie te zien bij het ochtendprogramma 'Vandaag de Dag' van Wakker Nederland.

Extra aandacht voor het museum

Omdat het museum met sluiting wordt bedreigd en er niet voldoende middelen zijn om het museum op langere termijn open te houden heeft het ochtendprogramma hier extra aandacht aan besteed. Het museum is tevens ook op zoek naar een pand met een lagere huur om haar activiteiten voort te zetten waardoor de historie van de Drogisterijbranche daarmee hopelijk wordt gered.

Al meer dan 35 jaar vrijwilliger

Aan het woord in de uitzending van 'Vandaag de Dag' over het unieke museum is Koos Koster, beheerder en al meer dan 35 jaar vrijwilliger van het museum. Vol passie vertelt hij over het enige Drogisterij museum ter wereld, geeft hij een korte uitleg over gapers en producten en verteld Koos welk bedrag ze nodig hebben om te kunnen blijven bestaan. Het zou jammer zijn wanneer dit historische museum verdwijnt, zeker voor de Drogisterijbranche! 

Wil je het fragment over het museum bekijken? Het begint vanaf minuut 13.47.

 

Donaties zijn van harte welkom op rekening 380438259 (Rabobank Maarssen) t.n.v. Nederlands Drogisterij Museum te Maarssen. Het museum is een Ambi organisatie. Giften zijn aftrekbaar van de belasting.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief