Nederlands Drogisterij Museum maakt doorstart!

Geplaatst op: 16-04-2012

Nederlands Drogisterij Museum maakt doorstart!

Het bestuur en vrijwilligers van het Nederlands Drogisterij Museum in Maarssen zijn verheugd te kunnen mededelen dat er voor het jaar 2012 voldoende financiële middelen aanwezig zijn om een doorstart te maken.

Na de publicatie in oktober 2011 in de VAR dat de financiële nood hoog was, is er een "sneeuwbaleffect" ontstaan.

Diverse activiteiten

De vakpers, de lokale en landelijke pers, groepering, privé personen en Drogisterijnieuws.nl hebben zich bereid verklaard om activiteiten te ontwikkelen om het museum van de "financiële" ondergang te redden. Er werd een fonds opgericht met de naam "Vrienden van het drogisterijmuseum". Binnen 1 maand was al een bedrag van ruim € 2000,- opgehaald! Vermeldenswaard zijn de storting van een privé persoon van € 1000,-, Stichting "de Sirkel" uit Maarssen met een donatie van € 775,-. Xciting (Drogiweb) heeft d.m.v. van een actie maar liefst € 500,- opgehaald, vakblad Nieuwe Drogist stelde een flink aantal vrijkaarten beschikbaar en Drogisterijnieuws.nl heeft d.m.v. een oproep op de website en LinkedIn en door de drogisterijbranche te benaderen geld opgehaald.

Acties gaan verder

Ondertussen is het totaal bedrag al boven de € 4000,- gekomen, waardoor de financiële reserve voldoende is om het jaar 2012 door te komen. Maar dit is voor de toekomst niet genoeg. Daarom wordt er verder gegaan met deze actie.

Financiële toezeggingen

Naast deze financiële activiteiten zijn er begin dit jaar ook diverse besprekingen gevoerd met o.a. de Gemeente Stichtse Vecht en een organisatie uit de Drogisterijbranche. Door deze laatste organisatie zijn er toezeggingen gedaan om, beperkte financiële tekorten, te dekken. Helaas heeft het museum n.a.v. het gesprek begin maart met de Gemeente, tot op heden nog geen reactie gekregen.

Museum zoekt vrijwilligers 

Om het museum te laten functioneren zijn er vrijwilligers nodig. Momenteel hebben zij een tekort van ca. 5 vrijwilligers en doen ze een dringend beroep op vrijwilligers om zich aan te melden. Het museum hoopt u binnenkort als collega te mogen begroeten in het leukste museum van Nederland! Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met beheerder Koos Koster via 0346-55 52 53.

Drogisterijnieuws.nl wil graag de volgende bedrijven van harte bedanken voor hun fantastische inzet en donaties!

Monsmedia (Nieuwe Drogist en Marketing Results), DW (Drogistenweekblad), CBD, HB Publishing (Lijfblad, UA en L'essence), Careality, Faco Retail (D.I.O. drogist), DrogiWeb, Pavèz 100% Natural Skincare, Trophax, Elma Multimedia, Herbapharm, JUVO Nederland, Drogisterij 'De Aar' uit Krimpen a/d IJssel.

 

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief