Natuurlijke vochtafdrijver tijdens de zomer

Geplaatst op: 02-08-2011

Natuurlijke vochtafdrijver tijdens de zomer

Je hoeft niet altijd dikker te zijn geworden wanneer je ring niet meer afgaat of wanneer je enkels zwellen want in de zomermaanden houden veel mensen namelijk vocht vast.

Vooral bij onderbenen en handen

Vooral bij hogere temperaturen kan bij veel mensen de vochthuishouding van slag zijn. In de winter en het vroege voorjaar is er meestal niets aan de hand, maar zodra het kwik oploopt begint het. Door de warmte gaat het lichaam vocht vasthouden, vooral in de onderbenen en handen. Het komt veel voor bij vrouwen met spataderen en zwangere vrouwen, maar ook bij mensen die veel staand of juist zittend werk hebben.

Vochthuishouding uit balans

Vocht vasthouden is een teken dat er iets mis is in de vochthuishouding. De balans in de aan- en afvoer van vocht raakt verstoord en het vocht gaat zich plaatselijk ophopen. Er ontstaan opeens zachte kussentjes op de voeten en rond de enkels, maar ook de vingers, de buik en het gezicht kunnen dikker worden. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar veel water drinken helpt. Het zorgt voor een goede vochtdoorstroming en afvoer van afvalstoffen. Verder is regelmatig bewegen belangrijk om vocht vasthouden tegen te gaan.

100% natuurlijke vochtafdrijver

Ook de natuur biedt hulp met de guldenroede (Solidago vigaurea). Deze vochtregulerende plant zit in Solidago complex van A.Vogel, samen met het vochtafdrijvende berkenblad. Het middel doet dienst als natuurlijke vochtafdrijver. Het stimuleert de nieren om het overtollige vocht af te voeren en brengt de vochthuishouding weer in balans. Het resultaat is snel merkbaar.

Snelle test

Houdt u vocht vast? Dat is snel te controleren. Druk 5-10 seconden met uw vingers op de plaats waar u denkt vocht vast te houden. Blijven uw vingerafdrukken in de huid staan als uw vingers weg zijn? Dan houdt u waarschijnlijk vocht vast.

 

A.Vogel Solidago complex

  • Door klanten met een 8,8 gewaardeerd
  • Ondersteunt een evenwichtige vochthuishouding
  • Stimuleert de afscheiding van overtollig vocht
  • 100% natuurlijk

 

 

A.Vogel Solidago complex is een homeopathisch geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief