Ministerie VWS waarschuwt voor online bestellen medicijnen

Geplaatst op: 08-02-2012

Ministerie VWS waarschuwt voor online bestellen medicijnen

Uit een onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat ruim 500.000 mensen medicijnen kopen via internet zonder recept en het aantal aankopen alleen maar zal toenemen.

Waarschuwing via nepsite van VWS

Vorig jaar is het ministerie van VWS gestart met www.medi-plaza.nl, een nepwebshop die diverse medicijnen aanbiedt. Dit om mensen te waarschuwen dat medicijnen online bestellen gevaarlijk kan zijn. Ruim 18.000 mensen waren in staat om iets te bestellen in de webshop. Tijdens het bestellen kregen ze te horen dat het hier niet om een echte webshop van een online apotheek ging maar dat het nep was. Hier schrokken de bezoekers van omdat de webshop er professioneel en betrouwbaar uitzag.

Campagne over de gevaren van internetpillen

Online medicijnen bestellen kan gevaarlijk zijn omdat er veel vervalste pillen in omloop zijn waarvan de samenstelling en de kwaliteit niet zijn gewaarborgd en levensgevaarlijke gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid. Volgens het ministerie van VWS zijn de helft van de pillen die online besteld worden nep. Het ministerie van VWS blijft met de vernieuwde website www.internetpillen.nl aandacht vragen voor de gevaren van het online bestellen van medicijnen, op de site staat informatie over het herkennen van onbetrouwbare aanbieders van internetpillen.

 

 

 Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief