Minder eten door rood servies

Geplaatst op: 17-01-2012

Minder eten door rood servies

Wil je wat extra kilo's kwijt? Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer je wat gewicht wilt verliezen, je het beste kunt eten en drinken van rood serviesgoed.

De studie werd uitgevoerd door Duitse en Zwitserse wetenschappers, de resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in het tijdschrift Appetite.

40 procent minder consumptie

De onderzoekers ontdekten dat je dan 40 procent minder eet en drinkt. Ze vroegen in het eerste deel van de studie aan 41 mannelijke studenten of ze thee wilde drinken uit kopjes die gemarkeerd waren met rode of blauwe labels, de mannen dronken uit de kopjes thee met het rode label 40 procent minder. In het tweede deel van de studie kregen 109 mensen elk 10 krakelingen gepresenteerd op een rood, wit of blauw bord, de personen met het rode bord aten beduidelijk minder.

Associatie met gevaar

Volgens de onderzoekers wordt er minder gegeten omdat rood geassocieerd wordt met gevaar en een (stop)verbod. Behalve rood servies schijnt een kleiner bord ook te helpen om minder te eten maar ook aan tafel eten en rustige muziek blijkt te werken.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief