Menostril: afname overgangsklachten door o.a. soja en rode klaver

Geplaatst op: 14-08-2012

Menostril: afname overgangsklachten door o.a. soja en rode klaver

Tijdens de overgang kunnen vervelende klachten, zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, slapeloosheid en stemmings-wisselingen vaak voorkomen. Iedere vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken. De overgang kan een ingrijpende periode zijn die de meeste vrouwen graag willen overslaan.

Deze klachten kunnen enigszins verlicht worden door goed voor het lichaam te zorgen. Dit kan onder meer door het innemen van isoflavonen via voeding en voedings-supplementen.

Plantaardige stoffen 

Voor veel vrouwen is de rol van isoflavonen bij overgangs-verschijnselen nog onbekend. Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die voorkomen in peulvruchten (vooral in soja), rode klaver, lijnzaad en enkele andere groenten en granen. De werking van isoflavonen lijkt op die van het hormoon oestrogeen. Tijdens de overgang neemt de productie van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron af en dat kan leiden tot de bekende overgangsklachten. Isoflavonen kunnen deze overgangsklachten verminderen.

Soja vermindert ernst opvliegers

In landen waar mensen veel sojaproducten eten, zoals Japan, blijken overgangsverschijnselen minder voor te komen. Deze constatering heeft geleid tot verder onderzoek van de University of Delaware in Amerika, waarbij 19 studies, waaraan 1200 vrouwen hebben deelgenomen, zijn geanalyseerd. Het onderzoek van de University of Delaware heeft aangetoond dat dagelijks twee porties soja de frequentie en ernst van opvliegers met 26% vermindert. Deze positieve werking van soja is onder andere te danken aan de isoflavonen in soja.

Supplementen met isoflavonen

Supplementen met isoflavonen kunnen dezelfde werking hebben als isoflavonen uit voeding zoals soja. Het onderzoek van de University of Delaware heeft aangetoond dat supplementen met isoflavonen met een hoog gehalte genisteïne (een van de belangrijkste typen isoflavonen en onder meer voorkomend in soja) twee maal zo effectief zijn als supplementen met een laag genisteïnegehalte.

Menostril met soja en rode klaver

Menostril is een voedingssupplement met soja en rode klaver. Dankzij deze twee isoflavonen vermindert Menostril op natuurlijke wijze overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, slapeloosheid en stemmingswisselingen. Tijdens de overgang kan de huid dunner en droger worden. Met behulp van de isoflavonen in Menostril blijft de huid elastisch en stevig. Ook helpt Menostril bij het behoud van gezonde cellen van de huid. Valeriaan in Menostril heeft een rustgevende en zenuwversterkende invloed en bevordert daarmee de gemoedstoestand en nachtrust. Slechts één tablet per dag is voldoende om de rust en de balans tijdens de overgang in het lichaam te behouden.

Gezonde levensstijl tijdens overgang

Naast een gezond en gevarieerd voedingspatroon, dat rijk is aan isoflavonen en vezels, is voldoende vocht en beweging en het met mate nuttigen van koffie en alcohol erg belangrijk tijdens de overgang. Door een goede levensstijl na te streven, wordt niet alleen gewerkt aan de algehele gezondheid, maar wordt ook de kans op problemen tijdens de overgang verkleind.

Meer informatie

Op de website van Menostril kunnen vrouwen terecht voor meer informatie over de overgang, handige tips én een zelftest om erachter te komen of eventuele klachten kunnen duiden op de overgang.


Consumentenadviesprijs

  • Menostril  € 16,95/30 tabletten. Verkrijgbaar bij DA en DIO drogist en online via www.menostril.nl.

Menostril is een voedingssupplement bij overgangsverschijnselen.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief