Meer veiligheid dankzij de nieuwe stortmethode

Geplaatst op: 08-07-2011

Meer veiligheid dankzij de nieuwe stortmethode

Een nieuwe stortmethode, genaamd 'het nieuwe storten', moet de veiligheid van apothekers en drogisterijen met contant geld op de werkvloer flink vergroten.

Laagdrempelig en goedkoop

Ondernemers kunnen met de nieuwe methode, 'Het Nieuwe Storten' hun contante geld in hun eigen winkel storten, in plaats van zelf of een van de medewerkers over straat te laten gaan met de dag- of weekomzet. Het is een laagdrempelig en goedkoop alternatief voor zelf storten of afstorten in een nachtkluis.

Goede preventieve maatregelen

De veiligheid in de zaak van kleine winkeliers of ondernemers kan ondanks de aanwezigheid van contant geld preventief worden verbeterd. Veel winkeliers zijn hier niet goed van op de hoogte. Grootwinkelbedrijven kunnen mede dankzij hun schaalgrootte investeren in goede preventieve maatregelen en winkelsystemen, maar MKB'ers ondernemen in veel gevallen pas actie als er daadwerkelijk een voorval heeft plaatsgevonden. Zo meldt G4S Cash Solutions, het bedrijf achter Het Nieuwe Storten.

Meer veiligheid en tijdwinst

Consumenten betalen nog met contant geld, dus in winkels is dit nog steeds aanwezig. G4S introduceerde recent Het Nieuwe Storten: het afstorten van contant geld in je eigen winkel of op de werkvloer, tegen een betaalbaar tarief, juist voor het MKB. Met de nieuwe methode stort je het geld in een speciale 'Safe Express'-koffer; deze wordt opgehaald door G4S. Gert Askes, directeur van G4S Cash Solutions: "Het nieuwe storten betekent meer veiligheid omdat je niet langer met je weekomzet over straat moet, maar toch ook de mogelijkheid houdt om contant geld te accepteren. Die combinatie moet namelijk niet alleen voor grote MKB-ondernemers weggelegd zijn. Bovendien levert het tijdwinst op."

Verzekerd

De nieuwe methode is door G4S speciaal geïntroduceerd voor het Midden- en Kleinbedrijf. Via deze dienst is de omzet vanaf het moment van afstorten in de koffer van Safe Express verzekerd. Het geld wordt door G4S op je bankrekening gestort; per transport kost het € 14,50. Verder brengt het bedrijf ook wisselgeldpakketten langs. Meer informatie over de nieuwe stortmethode is te vinden op www.hetnieuwestorten.nl

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief