Meer overgewicht bij huwelijk en scheiding

Geplaatst op: 24-08-2011

Meer overgewicht bij huwelijk en scheiding

Mannen en vrouwen die gehuwd of gescheiden zijn hebben meer kans op overgewicht dan singles, zo blijken vrouwen ook meer aan te komen dan mannen.

Meeste kilo's binnen twee jaar

Dit blijkt uit een onderzoek van de Ohio State University uit Amerika. Wetenschappers volgden 22 jaar ruim 10.000 mensen waarbij ze keken naar de BMI (Body Mass Ïndex) en de huwelijkse staat. Hieruit blijkt dat het gewichts vooral toeneemt bij de vrouwen binnen de eerste twee jaar van het huwelijk. Volgens de onderzoekers komt dit door de veranderde levensomstandigheden zoals een ander ritme en voedingspatroon.

Forse gewichtstoename

Zo blijken getrouwde vrouwen 33 procent meer kans te hebben op een toename in gewicht tijdens het huwelijk en zelfs 48 procent loopt een verhoogd risico op een forse gewichtstoename met de bijkomende gezondheidsrisico's. Bij pas gescheiden vrouwen is het risico op extra pondjes 22 procent. Bij getrouwde mannen is de kans op extra kilo's 28 procent wat met 21 procent daalt na een scheiding.

Gelukkiger huwelijk

Zo bleek laatst uit een studie van de Universiteit van Tennessee dat vrouwen die slanker zijn dan de man een gelukkiger huwelijk hebben, tenminste dat suggereren onderzoekers die vier jaar lang stellen volgden.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief