Mannen zijn meer tevreden over hun voeten dan vrouwen

Geplaatst op: 10-04-2012

Mannen zijn meer tevreden over hun voeten dan vrouwen

Uit een onderzoek van Hansaplast blijkt dat het grootste probleem bij onze voeten overtollig eelt is en een droge huid. Ook blijkt dat acht op de tien mensen het belangrijk te vinden dat hun partner verzorgde voeten heeft.

Ondanks dat onze voeten niet vaak zichtbaar zijn voor de buitenwereld, verzorgt 97,5 procent van de Nederlanders ze wel. Slechts 2,5 % zegt zijn of haar voeten (bijna) nooit te verzorgen.

Verzorgde voeten horen bij lichaamsverzorging

Ruim 70% vindt dat voeten verzorgen hoort bij normale lichaamsverzorging maar ook om voetklachten te voorkomen of te verminderen (61%). Van de ondervraagden verzorgt 19% hun voeten omdat ze vaak open schoenen dragen en er verzorgt uit willen zien terwijl minder dan 5% doet dit omdat de partner dit belangrijk vindt. Waar we het meest last van hebben is overtollig eelt en een droge huid. En hoewel mannen heel tevreden zijn over de voeten van hun partner, kunnen zijn voeten volgens haar wel eens een opknapbeurt gebruiken!

Waar knippen we onze nagels?

We verzorgen onze voeten voornamelijk door onze nagels te knippen (88%) en eelt te verwijderen (41%). Eelt is nog steeds het grootste voetprobleem, maar liefst 33 procent van de ondervraagden heeft hier last van. Ruim een derde smeert de voeten wel eens in met een crème. De badkamer is nog steeds de meest aangewezen plek om onze voeten te verzorgen, maar we gebruiken ook de slaap- en huiskamer hiervoor. Minder dan 2% doet dit wel eens op het toilet.

Mannen meer tevreden over voeten van hun partner

Acht op de tien mannen en vrouwen met partner vinden het belangrijk dat hun partner verzorgde voeten heeft. Ruim 60 procent vindt iets lelijk aan zijn of haar eigen voeten, vooral eelt en teennagels zijn hier debet aan. Bijna de helft (49%) van de mannen vindt de voeten van zijn partner mooi. Vrouwen daarentegen zijn minder positief over zijn voeten want slechts 23 procent is te spreken over de voeten van haar geliefde en vindt dat zijn voeten wel een opknapbeurt kunnen gebruiken (21% vs. 6%). Ook vinden mannen de voeten van hun partner vaker sexy (23% vs. 6%) en opwindend (10% vs. 5%) dan vrouwen. Voor 15 procent van de mensen onder de dertig spelen de voeten een belangrijke rol als erogene zone.

Wie mogen er aan onze voeten zitten?

Meer dan een kwart van de Nederlanders geeft aan dat zij liever niet hebben dat er iemand anders dan zijzelf aan hun voeten zit. En hoewel de helft van de mannen het prima vindt als hun partner aan hun voeten zit, vindt maar één op de drie vrouwen het goed als haar partner bijvoorbeeld haar nagels knipt. Minder dan de helft van de ondervraagden staan niet toe dat hun voeten verzorgt worden door professionals en 11,5 % van de ondervraagden maakt het niet uit wie er aan hun voeten komt.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief