Mannen hebben meer kans op kanker dan vrouwen

Geplaatst op: 09-03-2011

Mannen hebben meer kans op kanker dan vrouwen

Afgelopen maandag maakte het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bekend dat mannen twintig procent meer kans hebben om kanker te krijgen dan vrouwen.

Ongezonde levensstijl

Volgens de onderzoekers eten mannen veel ongezonder en drinken meer alcohol wat de kans op mond- en keelkanker, darmkanker, slokdarmkanker en leverkanker vergroot. Vrouwen letten meer op gezonde voeding, eten ook veel meer groente en fruit en drinken minder alcohol. Ook roken mannen meer dan vrouwen waardoor ze vaker longkanker krijgen. Door het ongezonde voedingspatroon hebben mannen ook vaker last van overgewicht waardoor ze meer risico's lopen op hart- en vaatziekten en diabetes.

Gezondheidsgids voor mannen

Veranderingen in het voedingspatroon en leefstijl kan duizenden gevallen van kanker voorkomen, daarom heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds een gezondheidsgids voor mannen uitgebracht waarin tips staan voor mannen hoe zij het risico op kanker kunnen verlagen. Van de meest voorkomende kankersoorten kan een derde van alle gevallen worden voorkomen door gezond te eten, voldoende te bewegen en een gezond gewicht te behouden.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief