Maak je voeten op tijd ‘zomerklaar' met Naloc

Geplaatst op: 13-02-2013

Maak je voeten op tijd ‘zomerklaar' met Naloc

Met het voorjaar en de zomer in het vooruitzicht is het tijd om onze voeten en nagels te onderwerpen aan een kritische blik want soms kan het wel maanden duren om nagelproblemen zoals een kalknagel, te behandelen.

Dit betekent dat er al vroeg in het jaar gestart moet worden met de juiste verzorging van voeten en nagels om ze in de zomer weer met trots te kunnen ‘showen'.

Teennagels bepalend voor mooie voeten 

Uit een onderzoek van Kien in opdracht van Naloc (Meda Pharma B.V.), uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder blijkt dat 40% van de vrouwen het uiterlijk van de teennagels de mate bepaalt waarin we blij zijn met onze voeten. 25% zegt dat ze nooit haar voeten in het openbaar zou tonen, zonder zeker te weten dat ze er goed uit zien. Over het algemeen is de Nederlandse vrouw redelijk tevreden met haar voeten en geeft zichzelf een 6,8.  Slechts 17% geeft aan haar voeten een onvoldoende (5 of lager). Mannen zijn meer tevreden over hun voeten, zij geven zichzelf gemiddeld een 7.

Gezonde nagels zijn belangrijk

Naast het knippen (78%) worden teennagels door ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen gevijld/gepolijst. 22% schakelt (ook) wel eens een pedicure in voor de verzorging en 42% maakt de teennagels regelmatig extra mooi met een lakje. Naast verzorgde nagels zijn gezonde nagels ook erg belangrijk: nagels beschermen namelijk de zenuwuiteinden in vingers en tenen. Zonder goede bescherming kunnen de uiteinden van vingers en tenen ongevoelig worden.

Grootste ‘teen-afknapper'

Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is voor de helft (50%) van de Nederlanders dé grootste teen-afknapper. In totaal heeft ruim eenderde van de mensen last (gehad) van een kalknagel. Nog eens 12% van de mensen twijfelt of ze hier last van hebben (gehad). Na kalknagels zijn wratten en onverzorgde nagels de grootste teen-afknappers.

Kalknagels en nagelproblemen

Een kalknagel, die veroorzaakt wordt door een schimmelinfectie, is de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen en komt meestal voor aan de teennagels. De geïnfecteerde nagels zijn vaak verkleurd, dik, ruw, brokkelig en breekbaar. Bovendien kunnen deze nagels zó dik worden dat knippen niet meer kan en het dragen van zelfs de meest comfortabele schoenen kunnen pijnlijk zijn. Uiteindelijk kan de nagel geheel of gedeeltelijk los laten.

De juiste behandeling

Een kalknagel is relatief onschuldig, maar om besmetting van andere nagels of andere personen in de omgeving te voorkomen, is het belangrijk om een kalknagel snel en effectief te behandelen. Opvallend is dat 17% van de vrouwen een kalknagel verbergt door deze te lakken. Bovendien weet 8% van de Nederlanders niet dat je aan kalknagels wat kunt doen en vindt 6% het zelfs niet nodig om er iets aan te doen. Dit terwijl kalknagels eenvoudig thuis behandeld kunnen worden, bijvoorbeeld met Naloc.

Naloc bevordert herstel en uiterlijk van kalknagels

Naloc is een nieuw product dat het herstel en uiterlijk van kalknagels bevordert. Het is makkelijk in gebruik: eenmaal per dag aanbrengen, zonder opbouwschema, vijlen is niet nodig. Naloc verbetert zowel de nagelstructuur als de vochtbalans. De nagel wordt minder droog, breekbaar en brokkelig en de natuurlijke staat van de nagel wordt hersteld. Schimmel- en bacteriegroei wordt voorkomen, met als gevolg dat je weer met trots je voeten en nagels kan laten zien! De meeste gebruikers van Naloc zien al binnen twee weken resultaat, 92% na acht weken. Naloc dient 3 tot 6 maanden gebruikt te worden voor significant resultaat. Naloc bevordert niet alleen het herstel en uiterlijk van kalknagels maar ook, als enige product voor thuisgebruik, psoriasis-nagels.

 

Consumentenadviesprijs

 

Kijk voor meer informatie over kalk- en psoriasisnagels en Naloc op www.naloc.nl.

 

Naloc is een medisch hulpmiddel klasse IIa. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief