L'Occitane lanceert zeep voor het goede doel

Geplaatst op: 06-02-2013

L'Occitane lanceert zeep voor het goede doel

L'Occitane lanceert elk jaar, naar aanleiding van de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart, een zeep die wordt opgedragen aan de vrouwen van Burkina Faso. De laatste drie jaar is deze zeep gemaakt door de Burkinabé vrouwen die in de traditionele zeepfabriek van de stad Léo werken.

Dankzij de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan tijdens de opleiding die verzorgd wordt door L'Occitane hebben deze vrouwen weer een toekomst.

De Stichting L'Occitane

De volledige opbrengst van de verkoop van de zeep gaat naar de Stichting L'Occitane. Deze stichting stelt zich tot doel scholingscentra op te richten voor de vrouwen van Burkina Faso. Elke zeep die wordt verkocht, betekent drie stenen voor de bouw van een scholingscentrum. De Stichting L'Occitane steunt de economische emancipatie van de vrouwen in Burkina Faso al jaren. De oprichter van L'Occitane, Olivier Baussan, ontdekte de sheaboter met haar bijzondere voedende en beschermende eigenschappen tijdens een reis naar Burkina Faso in het begin van de jaren tachtig.

Economische emancipatie

De geschiedenis van L'Occitane en de vrouwen van Burkina Faso gaat dus al meer dan vijfentwintig jaar terug in de tijd. Deze vrouwen spelen een belangrijke rol in het plaatselijk sociaal en economisch leven. Om deze band te versterken en de vrouwen verder te helpen, heeft de Stichting L'Occitane ervoor gekozen zich vooral in te zetten voor hun economische emancipatie. De Stichting steunt programma's om hun scholing te verbeteren en financiert projecten die de ondernemingszin van deze vrouwen aanmoedigt. Sinds 2006 hebben meer dan 1.900 vrouwen leren lezen en schrijven en zijn meer dan 5.000 vrouwen erin geslaagd een activiteit te ontwikkelen die hun een eigen inkomen geeft.

Ecocert Fair Trade

De zeep heeft een zachte formule met een uitzonderlijk hoge concentratie aan sheaboter (52%) en is goedgekeurd door Ecocert Fair Trade. Het motief in de zeep betekent opvoeding en is gecreëerd door de Burkina kunstenaar Sougouri Sawadogo die Olivier Baussan leerde kennen op een van zijn reizen naar Burkina Faso.

 

Consumentenadviesprijs

  • Zachte zeep, versierd met traditioneel motief  € 3,00/100 gr. Verkrijgbaar vanaf eind februari 2013 in de L'Occitane shops.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief