Leerlingen Nuborgh College Oostenlicht maken unieke nestkasten voor A.Vogel tuinen

Geplaatst op: 05-02-2014

Leerlingen Nuborgh College Oostenlicht maken unieke nestkasten voor A.Vogel tuinen

In de A.Vogel tuinen zijn vogels meer dan welkom, maar dan moeten ze wel een plekje kunnen vinden om te wonen! En daar gaan de leerlingen van het Nuborgh College Oostenlicht voor zorgen in een uniek Vogelnestkastenproject.

Vogelnestkastenproject

In het project gaan de leerlingen 25 nestkasten maken voor verschillende vogels. Van steenuilen, koolmezen tot koolmezen. Namens de A.Vogel tuinen hebben tuinenmedewerkers Johan en Wilfred Schenk afgelopen maandag 3 februari de benodigde materialen geleverd bij het Oostenlicht en maakten zij de leerlingen enthousiast over het project.

Vogels belangrijk in A.Vogel tuinen

Wilfred Schenk: "Vogels zijn echt onze helpers in onze ecologische kruidentuin op het landgoed Zwaluwenburg. Zo kunnen koolmezen bijvoorbeeld grote getalen schadelijke rupsen en luizen wegpikken tussen de geneeskrachtige planten. Een lekker maaltje voor de vogels en voor ons een mooie ecologische manier om ongedierte te bestrijden."

Leuk project voor de leerlingen

Mathijs Bastiaan vindt het erg goed dat de A.Vogel tuinen vogels inzet om rupsen en luizen te bestrijden. "Ik denk dat dit echt gaat helpen!" Ook Naomi Klaasen, Liza de Hoorn en Kimberly Schoonhoven vinden het een leuk project om mee aan de slag te gaan. "Wij zijn erg benieuwd of de huisjes ook bewoond gaan worden!"

Nestkasteninventarisatie

Begin maart zoeken de leerlingen een mooi plekje uit in de A.Vogel tuinen om de nestkasten op te hangen. En dan is het wachten op de nieuwe bewoners in de A.Vogel tuinen. Medio mei gaan de leerlingen onder begeleiding van Johan en Wilfred Schenk een nestkasteninventarisatie doen om samen te kijken welke vogels inmiddels hun nieuwe woning hebben betrokken. De jonge vogels worden geringd en voorzien van een leerling naam.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief