Kokos: goed voor gezondheid & beauty

Geplaatst op: 22-09-2014

Kokos: goed voor gezondheid & beauty

Kokosnoten zijn echte superfoods en bovendien ook erg lekker! Maar wist je dat kokosnoten ook tal van gezonde eigenschappen bevatten? Je kunt kokos op diverse manieren nuttigen zoals in de vorm van kokosolie, kokosbloesemsuiker, kokoswater, kokos chips, kokosmelk, kokosmeel en stukjes vers kokosvlees.

Kokosproducten zijn niet alleen erg gezond, maar zijn ook echte beauty producten. We zetten de tien voordelen van kokos voor je op een rij:

1. Stofwisseling en vetverbranding

Kokosolie stimuleert en reguleert de stofwisseling en verhoogt de vetbranding.

2. Ondersteunt het immuunsysteem

Kokosolie is rijk aan laurinezuur wat zeer krachtig werkt tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

3. Bevordert een gezond hart

Kokos heeft een positief effect op een evenwichtig cholesterol. Het verhoogt het goede HDL cholesterol en verlaagt stoffen in de bloedbaan die voor ontstekingen kunnen zorgen.

4. Geeft direct energie & ondersteunt sportprestaties

De vetten uit kokosolie worden gelijk door het lichaam gebruikt als energiebron en hierdoor zal lichaam het niet als vet opslaan.

5. Verbetert de spijsvertering

Kokosolie wordt gemakkelijk geabsorbeerd en verteerd door het lichaam in vergelijking tot andere vetten. Ook zorgt het voor een verbeterde opname van essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

6. Goed voor huid, haar en nagels

Kokosolie bevat hydraterende en voedende eigenschappen die de elasticiteit van huid, haar en nagels bevorderen en intact houden. Hierdoor heeft kokosolie op de huid een anti-aging effect.

7. Verhoogt celregeneratie

Omdat je stofwisseling ook versnelt, worden oude cellen sneller door je lichaam vervangen door nieuwere, gezondere cellen.

8. Stabiele bloedsuikerspiegel

Door het verzadigende effect van kokosolie kan het de trek in geraffineerde koolhydraten en verwerkte voedingsmiddelen verminderen. Hierdoor heb je minder pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel.

9. Stimuleert aanmaak van spiermassa tijdens training

Kokos bevat weefselopbouwende eigenschappen die belangrijk zijn bij de opbouw van spiermassa. Door de combinatie van (kracht)training en het consumeren van kokos kan je je vetpercentage verlagen terwijl je spiermassa vergroot wordt. Hierdoor gaat je rustmetabolisme omhoog en verbrand je meer calorieën!

10. Ideaal om in te bakken

Tijdens verhitting van reguliere oliën zoals olijfolie kunnen er transvetzuren ontstaan of andere vetachtige verbindingen die het lichaam niet of nauwelijks kan verteren en overtollig belast. Door het stabiele karakter van kokosolie ontstaan er geen giftige verbindingen wanneer deze wordt verhit en hierdoor belast je je lichaam dus minder.


Superfood Centre

Superfood Centre heeft diverse kokosproducten in het assortiment waaronder kokosolie, kokosrasp, kokosmeel, kokoswater, kokos wraps en kokos palmsuiker. Het Superfood Centre lanceerde onlangs haar webshop waar o.a. premium superfoods, supplementen en raw food snacks verkrijgbaar zijn voor de Nederlandse en Belgische markt.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief