Knoflook helpt echt de hoge bloeddruk te verlagen

Geplaatst op: 22-11-2010

Knoflook helpt echt de  hoge bloeddruk te verlagen

Australische wetenschappers hebben ontdekt dat knoflook echt helpt tegen een hoge bloeddruk, voorheen werd beweert dat knoflook alleen hielp om een hoge bloeddruk te voorkomen.

Knoflookcapsules werken beter dan verse knoflook

De wetenschappers hebben ontdekt dat de 50 proefpersonen die 12 weken lang 4 knoflookcapsules per dag kregen een lagere bloeddruk hadden dan de proefpersonen die geen knoflook of knoflook in pure vorm aten. Tijdens het onderzoek bleek het extract enkel effect had bij patiënten die een systolische bloeddruk (bovendruk) van 140 hadden. Het knoflookextract in capsules zorgt volgens de wetenschappers ervoor dat de bestanddelen van knoflook beter inwerken op het lichaam dan wanneer je zo een teentje knoflook eet.

Vitamines en mineralen

Knoflook vergroot de weerstand tegen infecties en schimmels en is rijk aan: calcium, magnesium, ijzer, zink, selenium, germanium, jodium, eiwitten, enzymen en vitamine A, B complex en C.

Virale aandoeningen

Ook helpt knoflook tegen virale infecties zoals keelontstekingen, verkoudheid, ademhalingsproblemen en griep, ontsmet en verwijdert slijm uit de longen en helpt tegen aandoeningen en virale infecties van de luchtwegen met slijmvorming. Knoflook verlicht ook de symptomen van bijholteontstekingen zoals sinusitis en allergische reacties zoals hooikoorts.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief