KNDB stelt VUT-vermogen zelfstandige drogisten veilig

Geplaatst op: 25-06-2013

KNDB stelt VUT-vermogen zelfstandige drogisten veilig

De KNDB (Koninklijke Nederlandse Drogisten Bond) heeft enkele miljoenen resterend VUT-vermogen weten veilig te stellen voor een minder-werkenregeling. Dat kan bij veel ondernemers tot significante besparingen leiden, zegt de KNDB.

Minder-werkenregeling

Een van de hoofdactiviteiten van de KNDB is de sociale paragraaf van het ondernemerschap. In dat kader heeft de KNDB nu een flinke slag gemaakt. Vandaag ziet namelijk de Stichting Duurzame Inzetbaarheid Drogisterijen het levenslicht. Bestuurd door KNDB en de vakbonden zal binnen die stichting het resterend VUT-vermogen worden aangewend voor de werknemers die de - inmiddels afgelopen VUT - in het vizier hadden, vertelt Nicole Hoetjes van de KNDB. "We hebben de beschikbare miljoenen euro's veiliggesteld en gelabeld om daarmee o.a. een minder-werkenregeling te financieren." Dit houdt concreet in dat ondernemers een deel van de loonkosten van oudere werknemers kunnen financieren uit reeds opgebrachte gelden.

Minder werken, hetzelfde loon

"Werknemers van zelfstandige drogisterijen kunnen in de laatste twee jaar voor hun AOW 25% minder werken tegen hetzelfde loon", aldus Hoetjes. "Dankzij deze regeling blijven medewerkers langer behouden voor de branche en kunnen zij hun kennis doorgeven aan nieuwe medewerkers. Omdat ondernemers een kwart van hun loon uit de opgebrachte VUT-gelden kunnen financieren, zijn die werknemers een stuk minder kostbaar. Het is een besparing die de werkgevers flink zullen merken", aldus Hoetjes.

door: Antal Giesbers. Reageren? antal@giesbersmedia.nl

 

Lees ook:

Voorzitter KNDB: "Drogist moet veranderen"

KNDB wil actiever en zichtbaarder zijn

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief