Kick-off opleidingstraject Assistent-Drogist in de praktijk

Geplaatst op: 15-07-2011

Kick-off opleidingstraject Assistent-Drogist in de praktijk

Op 30 juni werd officieel het startschot gegeven voor het nieuwe opleidingstraject Assistent-drogist in de praktijk binnen het MBO.

4 ROC's gaan starten

Met ingang van september gaan 4 ROC's starten met dit traject: Kellebeek College in Etten-Leur, Da Vinci College in Dordrecht, ROC ASA Amsterdam en Graafschap College in Doetinchem.

Theorie en praktijk

Studenten combineren de MBO-opleiding Verkoopspecialist (BOL of BBL) met de vakopleiding Assistent-Drogist. Hierdoor zijn zij extra aantrekkelijk voor werkgevers in de drogisterijbranche en vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt. Het profiel van de afgestudeerden sluit erg goed aan op de praktijk. De student leert in de opleiding niet alleen de theorie van het drogistenvak (bijvoorbeeld welk product adviseer ik bij kriebelhoest?), maar ook de juiste beroepshouding en adviesvaardigheden die in de praktijk zo belangrijk zijn.

 ‘Beroepsonderwijs in Bedrijf'

In 2009 startte in opdracht van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven het pilotproject ‘Beroepsonderwijs in Bedrijf' bij een ROC in Doetinchem. De bedoeling van dit project is het ontwikkelen van een praktijkgericht traject ‘assistent-drogist' als onderdeel van de MBO-3 opleiding Verkoopspecialist. Nu de pilot is afgerond, kunnen geïnteresseerde ROC's zich bij het CBD aanmelden zodat zij dit opleidingstraject kunnen integreren binnen hun opleidingenaanbod.

 

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief