Ibuprofen verkleint kans om ziekte van Parkinson te ontwikkelen

Geplaatst op: 07-03-2011

Ibuprofen verkleint kans om ziekte van Parkinson te ontwikkelen

Uit een onderzoek aan de universiteit van Harvard blijkt dat Ibuprofen de kans op het ontwikkelen van Parkinson verkleint.

Afsterven van hersencellen

Ibuprofen is een ontstekingsremmer die behoort tot de NSAID's (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs) en zou ontstekingen van hersencellen, die leiden tot afsterven van de hersencellen, kunnen tegengaan. Al eerder werd vermoed dat bepaalde pijnstillers een positieve invloed zouden hebben op Parkinson maar welke dat waren was nog niet bekend.

Meer onderzoek nodig

De studie duurde 6 jaar, hierbij werden ruim 135.000 mensen die regelmatig ibuprofen namen bestudeerd, daarbij wees uit dat bij regelmatig gebruik van ibuprofen het de kans met 40 procent op de ziekte van Parkinson verminderde. Hoeveel mg ibuprofen de mensen innamen die meededen aan het onderzoek is niet bekend. Volgens de onderzoekers is er meer onderzoek nodig voordat deze toepassing kan worden aanbevolen omdat ibuprofen ook veel nadelen heeft bij langdurig gebruik zoals kans op een hartaanval, maagklachten (met name maagzweer) en maagbloedingen.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief