Het voorjaar is de piekperiode voor waterpokken

Geplaatst op: 28-04-2011

Het voorjaar is de piekperiode  voor waterpokken

Het voorjaar is weer in volle gang en dat betekent genieten van de zon en lekker buiten zijn, maar het betekent ook: waterpokken.

70% van jonge moeders last van waterpokken

Het voorjaar is namelijk één van de periodes waarin waterpokken het meest voorkomen bij kinderen, herkenbaar want vrijwel iedereen heeft als kind last van de jeukende blaasjes gehad. Maar niet alleen het kind zelf heeft last van de symptomen: uit onderzoek* van VSM Kind blijkt dat moeders het minstens zo zwaar hebben als hun kind last heeft van waterpokken. 70% van de ondervraagde moeders geeft aan het erg vervelend te vinden haar kind zo ziek te zien en 59% vind het erg om te zien hoeveel jeuk haar zoontje of dochtertje heeft,78% van de moeders gebruikt dan ook een middel tegen de jeuk voor haar kind.

*Dit onderzoek werd in opdracht van VSM uitgevoerd onder ‘Very Special Mama's'. Dit is een panel van 14.000 jonge moeders met kinderen in de leeftijd van 0  tot 6 jaar.

Tips van moeders tegen de vervelende jeuk

  • Het havermoutbadje; zet je kindje in een lauwwarm bad en dompel een washandje met havermout enkele malen in het bad tot badwater "melk-wit" ziet. Door de havermout drogen de waterpokken uit en vermindert de jeuk
  • Calendulan kinderemulsie; Calendulan kinderemulsie verkoelt en verzorgt de huid. Smeer de rode plekjes een paar keer per dag in met de emulsie, dit bevordert het herstel van de huid. Calendulan kinderemulsie is geschikt voor kinderen vanaf 0 jaar
  • Sokjes om de handjes om krabben tegen te gaan

Meer over waterpokken

Waterpokken worden veroorzaakt door een tamelijk onschuldige maar erg besmettelijke virusinfectie. 73% van de moeders geeft aan te denken dat haar kindje waterpokken heeft opgelopen op de crèche, het kinderdagverblijf of op school. Het virus wordt bij hoesten en praten via druppeltjes in de lucht overgedragen, maar ook door het vocht uit de blaasjes kan het virus worden overgedragen. Ze zijn besmettelijk vanaf de dag voor het verschijnen van de eerste symptomen, rode vlekjes, totdat de blaasjes zijn ingedroogd, de kans is dus inderdaad groot dat kinderen elkaar aansteken tijdens het spelen met vriendjes op school of thuis.

Jeuk wordt veroorzaakt door blaasjes

Gelukkig worden de meeste kinderen niet ziek van waterpokken maar hebben slechts lichte koorts. De jeuk is wel echt vervelend, deze wordt veroorzaakt door de blaasjes, ook wel pokken genoemd. De blaasjes kunnen overal de kop op steken, zelfs onder de oogleden of in de mond. Pas na een dag of tien barsten de blaasjes open. De blaasjes verdrogen en er ontstaan korstjes die gemakkelijk loslaten.

VSM Kind

Al 25 jaar heeft VSM voor elk kinderkwaaltje een vertrouwde, natuurlijke oplossing. De VSM kinderproducten zijn precies afgestemd op de behoeften van kinderen vanaf 0 jaar. Ze zijn effectief en worden dan ook al jarenlang graag door jonge ouders gebruikt. Ook voor de allerkleinsten. Meer weten over VSM Kind? ga naar www.vsmkind.nl.

 

 

Consumentenadviesprijs

  • Calendulan kinderemulsie   € 8,95/100 ml

Calendulan kinderemulsie is een gezondheidspoduct. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief