Heerlijk kuren in de Kneipp kuurtuin!

Geplaatst op: 12-10-2012

Heerlijk kuren in de Kneipp kuurtuin!

Wellnessresort de Veluwse Bron heeft in samenwerking met Kneipp een unieke kuurtuin gerealiseerd. Onder het gezamenlijke motto ‘Wellness, Ontspannen en Puur genieten' werd op maandag 8 oktober jl. de aftrap hiervoor gedaan met de succesvolle opening van de adembenemende Kneipp Kuurtuin.

De vijf pijlers

Volgens de filosofie van Sebastian Kneipp zijn vijf pijlers belangrijk voor gezondheid en geluk in ons leven, te weten: stromend water, actieve beweging, gezonde voeding, natuurlijke ingrediënten en balans tussen lichaam en geest. Vier van deze vijf pijlers kunnen worden beleefd in de kuurtuin. De vijfde pijler, gezonde voeding, serveert Veluwse Bron in haar restaurants.

Eerste onderwater-wandelpad ter wereld

In de kuurtuin bevindt zich het eerste onderwater-wandelpad ter wereld met verschillende ondergronden. Het op blote voeten lopen over deze ondergronden stimuleert de bloedsomloop en verkwikt het lichaam. De afwisseling in het water is goed voor de weerstand. Rondom het wandelpad zijn er planten en kruiden te ontdekken die ook gebruikt worden in de zuivere producten van Kneipp.

  • Verrassend verkwikkend onderwaterpad. Een wandeling in het onderwaterpad is verfrissend en verkwikkend, stimuleert de bloedsomloop en verhoogt de weerstand. Het is bovendien leuk om te doen.
  • Het armbad. Het armbad wordt ook wel de Kneippse espresso genoemd omdat het een opkikker is voor lichaam en geest. Het kan helpen bij een hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en stress.
  • Het gradierwerk. Gradierwerken werden van oorsprong gebruikt voor de winning van zout. De zuiverende werking van zilte lucht werd ontdekt en ingezet bij het kuren. Het gradierwerk is een bouwwerk van wilgentenen waar water langs sijpelt.
  • Sauna's.Er zijn twee sauna's te bezoeken als afsluiting van de koud/warmbeleving.


Genieten met Kneipp producten

Naast de Kneipp Kuurtuin kunnen gasten bij de Veluwse Bron ook producten van Kneipp kopen in de shop, kan men kiezen voor een massage met Kneipp olie, wordt er in de horeca Kneipp kruidenthee geschonken en zijn de douchegels en shampoos gratis te gebruiken in het resort.

Kijk voor meer informatie op www.kneippkuurtuin.nl.

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief