HBD Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken 2011' is bekend!

Geplaatst op: 14-11-2011

HBD Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken 2011' is bekend!

Afgelopen woensdag 9 november 2011 werd in Hilversum tijdens het gala bekend gemaakt welke winkel zich een jaar lang ‘Leukste winkel om bij te werken' mag noemen.

Winnaar: Chocolaterie Pierre uit Hillegom

De winnaar van de HBD Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken 2011' is Chocolaterie Pierre uit Hillegom, dat maakte Elrie Bakker, voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en tevens juryvoorzitter, bekend tijdens de uitreiking van de Retail Jaarprijzen. De andere twee genomineerden waren de vestiging van Miss Etam in Leidschendam en het filiaal van DA Drogisterij & Parfumerie uit Nootdorp.

De belangrijke sleutelwoorden

"Chocolaterie Pierre heeft kans gezien een team op te bouwen waar de arbeidsvreugde vanaf spat. De sleutelwoorden daarbij zijn sfeer, flexibiliteit, betrokkenheid en oprechte interesse in elkaar", zo stelt de jury in haar rapport. Chocolaterie Pierre was vorig jaar ook al genomineerd. Volgens de medewerkers was er echter alle aanleiding om het bedrijf opnieuw voor te dragen. Na de vorige verkiezing is hard gewerkt om nog beter en leuker te worden.

Goede werkwijze

Eigenaar Gert van Soest: "We hebben het juryrapport van vorig jaar goed doorgenomen en waar dat kon ook daadwerkelijk punten verbeterd. Zo zijn we inmiddels officieel leerbedrijf en ook de ontwikkeling van de medewerkers krijgt meer aandacht. Om iedereen nog beter bij de les te houden is er meer structuur gebracht in het werkoverleg. Heel belangrijk want we starten deze week een tweede vestiging in Haarlem." Dankzij die werkwijze heeft Chocolaterie Pierre de welverdiende titel ‘Leukste winkel om bij te werken 2011' opgeleverd.

HBD Retail jaarprijs 

De HBD Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken' is de enige categorie van de Retail Jaarprijzen waarin winkelmedewerkers hun ‘eigen' winkel konden aanmelden. Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) ontving 340 voordrachten. Zowel speciaalzaken als vestigingen van grootwinkelbedrijven deden mee. Ook was er een goede spreiding over de branches te zien. De winnaar ontvangt een bedrag van € 2.500,- dat mag worden besteed aan iets leuks voor de winkel en het team dat daar werkt.

Detailhandel, prima sector om in te werken

Het HBD wil met de prijs benadrukken dat de detailhandel een prima sector is om in te werken. Zo is er veel flexibiliteit in de werkuren, waardoor het werk goed te combineren is met studie of de zorg voor een gezin en zijn er goede opleidingsmogelijkheden. De genomineerde bedrijven zijn hiervan goede voorbeelden. In 2010 werd de prijs gewonnen door De Blauwe Shop uit Hardenberg.

 

Meer weten over de HBD Retail Jaarprijs ‘Leukste winkel om bij te werken 2011'? Ga naar www.ikwerkbijdeleukstewinkel.nl.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief