Haal je voorjaarsblosje op bij Etos

Geplaatst op: 25-03-2011

Haal je voorjaarsblosje op bij Etos

Een nieuw seizoen zoals de lente betekent voor veel vrouwen een nieuwe garderobe, geïnspireerd op de laatste catwalk trends.

Vrolijke voorjaarsblosjes

Bij die nieuwe outfits hoort natuurlijk een passende make-up. Het komende voorjaar mag een blosje op de wangen zeker niet ontbreken want Etos inspireert vrouwen om een vrouwelijk en vrolijk voorjaarsblosje te dragen. Uit onderzoek van Etos blijkt dat van de vrouwen 46% de deur niet uitgaat zonder blosjes op hun wangen.

 

Voorproefje op de zomer

Het is weer voorjaar maar stiekem willen we eigenlijk allemaal dat het al zomer is. Neem een voorproefje op de zomer door vrolijke kleurrijke blosjes aan te brengen op je wangen. Het Beautyteam van mooi (gratis tijdschrift van Etos): "De felle kleuren die in het huidige modebeeld zichtbaar zijn, komen terug in het kleurenpalet van blushers. Bij het kiezen van de juiste kleur blos, gaat het er om dat je een kleur kiest die je aanspreekt. Het gaat niet om het shapen van je gezicht, maar om het kleurgevoel en vrolijke aspect van de blush."

Blos door de jaren heen

Door de jaren heen zijn veel verschillende trends voorbij gekomen op het gebied van beauty en make-up. Opvallend hierbij is dat trends zich vaak herhalen en eens in de zoveel jaren weer voorbij komen. Net als veel andere vormen van make-up, vindt rouge haar oorsprong in het oude Egypte. De term blush wordt tegenwoordig ook voor rouge gebruikt.

 

Gekneusde bessen en rode bietensap

Tot de 18e eeuw werd het hebben van een blos in veel Westerse culturen gezien als een taboe want een bleke, bijna spierwitte, huid was enkele eeuwen een trend. Dit geloof verschoof gedurende de 18e eeuw. Vrouwen waren vindingrijk en knepen bij wijze van alternatief in hun wangen of gebruikten gekneusde bessen en rode bietensap voor een healthy glow. Tegenwoordig gaat dit gelukkig een stuk gemakkelijker en zijn er bijna te veel kleuren blush om uit te kiezen zoals o.a. zacht roze, fuchsia of perziktint.

Haal je voorjaarsblosje op!

Etos inspireert de vrouwen bij het maken van hun voorjaarsblos. Het Beautyteam van mooi: "De blos mag best een grappig en funky element toevoegen aan je look." Vanaf maandag 21 maart is in alle Etos-winkels gratis een kleurkaart op te halen, net als de nieuwste mooi die in het teken staat van ‘Haal je voorjaarsblosje op'. 

Over Etos

Etos is met ruim 500 winkels absoluut één van de grootste drogisterijketens van Nederland. Het kernassortiment bestaat uit gezondheids-, lichaamsverzorging- en beautyproducten, aangeboden in A-merken en een sterk eigen merk. Het bedrijf werd in 1918 opgericht als coöperatie voor werknemers van het Phillips concern en werd in 1931 geprivatiseerd onder de naam Etos. Sinds 1973 is het bedrijf onderdeel van Koninklijke Ahold NV. Het hoofdkantoor van Etos is gevestigd in Zaandam.

 

 

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief