Groene thee goed voor overtollige kilo's

Geplaatst op: 11-04-2011

Groene thee goed voor overtollige kilo's

Uit een onderzoek van de Universiteit Maastricht blijkt dat dagelijks twee of drie koppen groene thee drinken kan leiden tot een gewichtsverlies van 1,3 kilo in 1 tot 3 maanden tijd.

Stimulerend effect op vetverbranding

Dat het nuttigen van groene thee al meerdere positieve effecten had was al bekend maar nu blijkt dat wanneer je dagelijks enkele koppen groene thee drinkt je niet zo snel (opnieuw) aankomt in gewicht. Dit komt door de stoffen catechine en cafeïne in de groene thee die een stimulerend effect op de vetverbranding zou hebben.

Gezond eten en beweging

Meer groene thee dan twee tot drie koppen per dag drinken leidt niet tot meer gewichtsverlies volgens het onderzoek, je moet naast het drinken van groene thee ook gezond eten en de nodige beweging krijgen van minimaal 20 minuten per dag. 

Groene thee

Naast catechine en cafeïne bevat groene thee ook veel polyfenolen, een krachtig antioxidant met een antivirale en antibacteriële werking. Groene thee heeft ook een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel, het hart, bloeddruk, leverfuncties en cholesterol. Verder heeft groene thee ook positieve effecten voor kanker, de ziekte van Parkinson en Alzheimer.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief