Griepepidemie heerst weer in Nederland

Geplaatst op: 07-01-2013

Griepepidemie heerst weer in Nederland

Volgens het onderzoeksinstituut Nivel is de griepepidemie weer in ons land en eerder dan verwacht want vorig jaar was de griepepidemie pas in maart. Griep krijgt vaak langzaam vat op mensen, maar kan Nederland wel zo'n 8 weken in de ban houden.

Griepverschijnselen (veroorzaakt door het influenzavirus) zijn onder andere spierpijn, hoofdpijn, neusverkoudheid, keelpijn, slap en lusteloos voelen en koude rillingen.

Verhogen van de weerstand

Veel Nederlanders zijn zich prima bewust van het principe dat een stevige weerstand helpt in de strijd tegen griep: bijna 75% van de mensen is regelmatig bezig met het verhogen van de weerstand, juist in de winter omdat onze weerstand dan vaak slechter is. Zorgen voor gezond en gevarieerd eten is met 84% de meest populaire manier om aan een goede weerstand te werken. Gevolgd door voldoende drinken (ruim 70%), voldoende slaap (bijna 70%) en voldoende ontspanning (ruim 50%).

Verminderd griepsymptomen en versnelt het herstel

Echinacea purpurea (rode zonnehoed) staat al sinds jaar en dag bekend om haar krachtige invloed op het immuunsysteem. Het stimuleert de werking van het immuunsysteem, waardoor de weerstand tegen bacteriële en virale infecties toeneemt en op die manier de kans op griep en verkoudheid verkleint. Preventief zolang de "R" in de maand is of zodra de eerste symptomen van griep of verkoudheid opkomen. En acuut: als er al sprake is van griep of verkoudheid, dan helpt de Echinacea purpurea de symptomen ervan - zoals een slap, hangerig gevoel, keelpijn, niezen, een loopneus, koorts en vermoeidheid - te verminderen en het herstel te versnellen. Echinacea purpurea zit in een hoge dosis verwerkt in Echinaforce griep tabletten van A.Vogel.


Dosering en gebruiksaanwijzing Echinaforce tabletten

  • Kinderen 12 jaar en volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 2-3 maal daags 1 tablet innemen voor de maaltijd met water
  • Gebruik Echinaforce tabletten niet tijdens zwangerschap en borstvoeding
  • Raadpleeg een arts wanneer de klachten verergeren of wanneer na 2 weken onafgebroken gebruik geen verbetering van de klachten wordt bemerktConsumentenprijs

 

A. Vogel Echinaforce tabletten is een traditioneel kruidengeneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. De toepassing van dit product is uitsluitend gebaseerd op langdurige gebruikservaring.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief