Goed poetsen op jonge leeftijd erg belangrijk

Geplaatst op: 18-06-2014

Goed poetsen op jonge leeftijd erg belangrijk

Uit onderzoek blijkt dat mondverzorging bij kinderen veel beter kan. Van alle vijfjarigen heeft 41% gaatjes in het melkgebit, van alle elfjarigen heeft 20% geen gaaf blijvend gebit, en van de zeventienjarigen heeft maar liefst 61% gaatjes in het gebit. De oorzaak is te veel snoepen en slecht poetsen*.

Gezonde tanden en kiezen zijn dus van onmetelijk belang voor de rest van het leven van een kind. Een goede mondverzorging begint dus al op jonge leeftijd.

Magazine over mondverzorging bij kinderen

Jordan heeft in samenwerking met Why's een special over tandjes gemaakt. In deze special doet Jordan uit de doeken hoe je het gebit van je kind moet verzorgen en geven je allerlei tips hoe je dit zo goed en gezellig mogelijk kunt aanpakken. Want hoewel tandenpoetsen er gewoon bij hoort, zullen de meeste peuters niet altijd leuk meewerken.

Leuke weetjes

Het magazine bevat naast informatie ook allerlei leuke en interessante weetjes. Wat doen zure voedingsmiddelen als frisdrank of sinaasappelsap met je gebit? Wanneer is de tandenborstel uitgevonden? Waarom heet het melkgebit eigenlijk melkgebit? Waar komt de tandenfee vandaan? En wat is er aan de hand als je met een mond vol tanden staat? Allemaal leuke weetjes om mondverzorging voor ouder en kind nog leuker te maken.

Gratis Jordan tandenborstel

Om dit magazine voor ouders toegankelijk te houden wordt deze special gratis verspreid via de consultatiebureaus in Nederland. Vraag ernaar bij uw consultatiebureau. Naast het magazine krijg de ouder ook nog een gratis Jordan Kindertandenborstel voor kinderen van 0 tot 2 jaar t.w.v. € 1,99.

 

*Bron: Signalement Mondzorg 2013, CVZ

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief