Gezonde Paasrecepten met eieren

Geplaatst op: 16-04-2014

Gezonde Paasrecepten met eieren

Bij Pasen horen natuurlijk eieren. In Nederland eet men met Pasen gemiddeld twee eieren per dag. Maar wist je dat eieren superfoods zijn en heel lekker smaken in allerlei recepten? Atkins heeft voor jou twee heerlijk paasrecepten die behalve lekker ook nog eens gezond zijn!

Eieren bevatten geen koolhydraten

Atkins diëtiste Erica Slof laat weten dat eieren echte superfoods zijn, ze zitten boordevol vitamine A en B12 en bevatten ook mineralen, zoals ijzer, selenium en zink. Eén ei geeft je maar liefst 12 gram van de allerhoogste kwaliteit eiwitten. Toch denken veel mensen dat het voor het cholesterolgehalte in het bloed niet goed is om iedere dag een ei te eten. Dat is een fabel want eieren bevatten inderdaad veel cholesterol maar het cholesterolgehalte in het bloed stijgt door verzadigde vetten en koolhydraten. Eieren zijn daarentegen koolhydraatarm en bevatten veel onverzadigde vetten en zijn daarom gezond en ideaal te combineren met het Nieuwe Atkins dieet.

Roerei met zalmkaviaar

Begin eerste of tweede Paasdag goed met een heerlijk ontbijt of een late brunch. Voor acht personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 hardgekookte eieren of 8 leeggemaakte eierschalen
  • 8 eieren
  • 4 el room
  • een paar sprietjes bieslook
  • zout & peper
  • 2 el boter
  • 8 tl zalmkaviaar
  • 8 takjes dille

 

Bereidingswijze

Begin met het voorzichtig uitlepelen van de hardgekookte eieren, dit doe je door op het kapje van het ei te slaan (de eieren zelf gebruik je niet voor dit gerecht, gebruik deze voor een lekkere salade). Breek vervolgens de rauwe eieren en klop deze los met de room. Knip de bieslook fijn en klop dit samen met het peper en zout door het ei-roommengsel. Verhit de boter in een koekenpan en schenk het ei-roommengsel erbij. Blijf net zo lang roeren tot het ei korrelig en nog een klein beetje vochtig is, laat het mengsel niet te droog worden. Schep het ei in de schoongemaakte, lege eierschalen en garneer het met de zalmkaviaar en takjes dille. Dit gerecht bevat geen koolhydraten en bevat 140 kcal per portie.

Gevulde citroen met een salade van ei, komkommer en tonijn

Een verfrissend en licht brunch- of voorgerecht. Voor acht personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 8 citroenen
  • een kwart komkommer
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 1 sjalotje
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 el mayonaise
  • zout & peper
  • 1 takje dille

 

Bereidingswijze

Snij op ongeveer 1/3 van de lengte de citroenen door en hol de citroenen uit (het vruchtvlees gebruik je niet voor dit gerecht, gebruik het voor een salade of smoothie). Pers 2 van deze kapjes uit. Snij indien nodig een klein puntje van de onderkant van de citroenen zodat deze goed rechtop blijven staan. Snij de komkommer en pel en snipper het sjalotje. Snij vervolgens de eieren in kleine blokjes. Meng de tonijn, eieren, komkommer en sjalot. Klop de mayonaise los met 1 theelepel citroensap, het zout en de peper. Knip de dille fijn boven de mayonaise en meng dit geheel door het tonijn-komkommermengsel. Vul de citroenen met het mengsel en garneer met een beetje dille. Dit gerecht bevat per portie slechts 0,5 gram koolhydraten en 65 kcal.

Eet smakelijk!

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief