Gevarieerd eten voor een lang en gezond leven

Geplaatst op: 21-10-2010

Gevarieerd eten voor een lang en gezond leven

Volgens een studie is het combineren van een brede variatie aan voeding de sleutel tot een lang en gezond leven. 

Overgewicht

Aan het onderzoek deden 44 gezonde mensen met overgewicht tussen 50 en 75 jaar mee. Een maand lang aten ze voeding waarvan werd aangenomen dat dit een trage verbranding beperkte.

Dieet

Het dieet dat proefpersonen volgden, was rijk aan antioxidanten, trage koolhydraten, omega-3-vetzuren, volkorenproducten, probiotica en vezels, ook aten ze veel vette vis, gerst, proteïnes uit soyaproducten, bosbessen, amandelen, kaneel en azijn.

Minder cholesterol en vet

De proefpersonen hadden daarna 33 procent minder cholesterol en 14 procent minder vet in het bloed en het risico op bloedklonters was een kwart lager. Ook hadden ze minder ontstekingen en was hun geheugen en cognitieve functies ook beter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief