Geur van adem: belangrijk bij zoen- en dategedrag

Geplaatst op: 12-02-2013

Geur van adem: belangrijk bij zoen- en dategedrag

Uit een onderzoek van het mondverzorgingsmiddel CB12 blijkt dat de Nederlander tijdens een romantische afspraak zoals Valentijnsdag, naast kleding en lichaamsgeur ook extra aandacht aan een goede adem besteedt.

Bij twijfel over de eigen ademgeur zou 72% van de Nederlanders een ander zelfs niet durven zoenen...

Checken van de geur

Iedereen heeft weleens last van een slechte adem. Zo geven zes op de tien Nederlanders met een relatie aan dat hun partner wel eens uit de mond ruikt. Uit het onderzoek (uitgevoerd door Kien onderzoek in opdracht van CB12) onder ruim 1100 Nederlanders van 16 jaar en ouder, blijkt dat de geur van adem een grote rol speelt bij het zoen- en dategedrag van de Nederlander. Vier op de tien singles die weleens naast een nieuwe vlam wakker worden, checken meteen bij het ontwaken het een en ander aan het uiterlijk en/of de eigen geur. De adem wordt dan het meest vaak gecheckt, vaker door vrouwen (24%) dan door mannen (11%). Vrouwen geven vaker aan het een probleem te vinden als de partner uit de mond ruikt.

Ademgeur belangrijker dan kwaliteit zoen

Maar liefst 60% van de ondervraagden zegt een goede adem belangrijker te vinden dan de kwaliteit van de zoen. Door ruim zeven op de tien mensen wordt dan ook de eigen mondgeur gecheckt voordat zij overgaan tot een zoenpartij. ‘Op je ademgeur letten' staat ook op nummer 2 in het rijtje van tips die Nederlanders elkaar geven om de beste zoen(partij) te creëren. Gelukkig is het merendeel (39%) van mening dat je vooral gewoon lekker moet genieten van een zoen en nergens op moet letten.

Kansen vergroten op zoen(partij)

Naast ‘gewoon' genieten van de zoen treft 85% van de Nederlander wel enige voorbereiding om de kans op een zoenpartij met de partner, geliefde of date te vergroten. Zo zorgt ruim de helft van de mensen ervoor dat hij er goed uitziet en bijna de helft zorgt (ook) voor een romantisch sfeer. Het zijn de mannen (51%) die vaker dan vrouwen (42%) zorgen voor een romantische sfeer!

Zoenen met...

Na een goed uiterlijk en romantiek worden een goede adem en lichaamsgeur beide door bijna 40% als belangrijke voorbereiding genoemd. En met wie zoenen we dan het liefst? Bijna een kwart van de Nederlanders die een relatie hebben, geeft toe weleens met iemand anders dan de eigen partner te willen zoenen... Mannen (31%) hebben deze wens vaker dan vrouwen (17%). Extra aandacht voor een goede adem mag in ieder geval eigenlijk niet vergeten worden in de liefde!

Tips en tests over de adem

Ben je nieuwsgierig hoe jouw adem ruikt? Op www.CB12.nl kun je je adem testen en vind je op deze website handige tips hoe je de geur van je eigen adem kunt vaststellen en hoe je een slechte adem kunt voorkomen.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief