Geslaagde dag promotour Erkend Specialist in Zelfzorg

Geplaatst op: 18-06-2015

Geslaagde dag promotour Erkend Specialist in Zelfzorg

Afgelopen zaterdag 13 juni ging de zilveren Zelfzorgcaravan naar Den Haag. Het doel van deze promo-actie was het belang van verantwoord gebruik van geneesmiddelen, goed advies en daarmee het drogistenkeurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg te promoten bij het winkelend publiek.

De aanleiding voor deze actie was het 2000e Drogistenkeurmerk dat deze zomer wordt uitgereikt.

Volop activiteiten

Een enthousiast promotieteam van CBD-medewerkers en 4 drogisten van Etos, Kruidvat, DA en D.I.O. stonden een dag lang in de grote Marktstraat in Den Haag. Er werd geflyerd, voorbijgangers namen deel aan de kennisquiz over zelfzorg waar ze mooie prijzen konden winnen, drogisten lieten hun vakkennis zien bij het kennisspel bij het rad van zelfzorg, kinderen kregen ballonnen met het logo en mochten op de foto met de vrolijke mascotte.

Meerwaarde van advies geneesmiddelengebruik

De drogisten in het promotieteam waren enthousiast over de belangstelling en de positieve reacties van omstanders. “Mensen zijn mondig, denken dat ze veel weten en geen advies nodig hebben omdat ze van alles op internet kunnen vinden. Maar als je met ze in gesprek gaat over geneesmiddelengebruik, zien ze de meerwaarde van een persoonlijk advies toch wel in. Sommigen voorbijgangers wisten zelf al heel veel maar er waren er ook die echt niets wisten en zich daar niet eens van bewust waren. Ik denk zeker dat we hen hebben laten zien wat wij drogisten voor ze kunnen betekenen als zelfzorgadviseurs. Zo’n actie heeft impact en zet ons keurmerk en onze vakkennis echt op de kaart.”, aldus een van de drogisten.

Social media

De drogisten tour is vastgelegd op een video die binnenkort verspreid wordt via social media. Het CBD kijkt terug op een geslaagde dag met grote belangstelling van het winkelend publiek. De drogist als zelfzorgspecialist is stevig op de kaart gezet!

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief