Gecertificeerd biologische zonnecosmetica

Geplaatst op: 29-02-2012

Gecertificeerd biologische zonnecosmetica

Nieuw op de Nederlandse markt is de gecertificeerd biologische zonnelijn van LOVEA BIO, 100% natuurlijke, minerale producten die beschermen tegen UV- straling en garant staan voor veilig bruinen.

100% minerale zonnefilters

In tegenstelling tot veel andere zonbeschermingsproducten die vaak gebaseerd zijn op chemische zonnefilters, bevatten de producten van LOVEA BIO uitsluitend 100% natuurlijke, minerale filters en dito verzorgende ingrediënten. Alle formules zijn bovendien vrij van parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums.

Zonder witte waas, directe bescherming

De minerale bescherming van de LOVEA BIO- producten dringt niet ín de huid, maar blijft op de huid liggen, zonder een witte waas achter te laten. Dit werkt op die manier als een onzichtbaar beschermend schild, dat de zonnestralen weerkaatst, waardoor deze de huid niet kunnen schaden. De minerale filters in LOVEA BIO beschermen de huid direct na het aanbrengen.

Geen terugloop SPF

Chemische zonnefilters hebben enige inwerktijd nodig, voordat ze de huid optimaal beschermen. De beschermende werking van minerale filters neemt ook niet af gedurende de dag. Dit, in tegenstelling tot zonneproducten op basis van chemische filters, waarvan de beschermende werking geleidelijk wél afneemt. De SPF's van producten op basis van chemische zonnefilters lopen bovendien in de loop der tijd terug. Na 1 jaar is deze SPF vaak al gehalveerd. De SPF's van minerale filters zoals in de producten van LOVEA BIO blijven echter gelijk, gedurende de gehele houdbaarheid van het product (ca. 3 jaar).

ECOCERT gecertficeerd

Alle producten van LOVEA BIO hebben een ECOCERT certificering. Producten met het ECOCERT keurmerk bevatten natuurlijke ingrediënten, afkomstig uit biologische teelt. Bij dit keurmerk dienen producten ten minste 95% ingrediënten van natuurlijke oorsprong te bevatten. In het geval van de LOVEA BIO- lijn is dit percentage zelfs 100%!

Met Cosmébio label

De producten van LOVEA BIO beschikken allen tevens over het Cosmébio label. Cosmébio is de Franse beroepsorganisatie die de volledige natuurlijke- en biologische cosmeticasector vertegenwoordigt, te weten leveranciers van grondstoffen en ingrediënten, fabrikanten, laboratoria en distributeurs. Producten met het Cosmébio label bestaan minimaal voor 95% uit natuurlijke ingrediënten en bevatten tevens minimaal 10% ingrediënten, afkomstig van biologische landbouw. LOVEA BIO is daarmee een heel pure zonnelijn, die de huid optimaal beschermt op een 100% natuurlijke en vooral veilige wijze, zonder haar onnodig te belasten met werkstoffen die de huid kunnen irriteren, prikkelen of zelfs beschadigen.

Op basis van natuurlijke Tahitiaanse Monoï- olie

De producten van LOVEA BIO bevatten (met uitzondering van de Spray Kids SPF 50 Disney) als volledig natuurlijke parfumering Tahitiaanse Monoï- olie. Deze heerlijke, exotisch geurende olie wordt verkregen door Tiarébloemen (de witte bloemen van de Gardenia tahitensis) te laten weken in kokosolie (Copra oil). Deze kokosolie is afkomstig van rijpe kokosnoten in het Franse gedeelte van Polynesië, een groepje eilanden in de Stille Zuidzee. Tahitiaanse Monoï- olie is een intensieve moisturizer. De olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind. De in Nederland verkrijgbare lijn van LOVEA BIO bestaat uit zes zonneproducten.

LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream met SPF 50

LOVEA BIO Anti- Aging Face Cream met SPF 50 werd speciaal ontwikkeld voor een hoge bescherming van de gezichtshuid in de zon en bevat een 100% mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide met een SPF 50, welke een optimale bescherming biedt tegen zowel UVA- als UVB- straling. Dankzij de toegevoegde verzorgende werkstoffen wordt een vroegtijdige huidveroudering als gevolg van UV- straling voorkomen. De formule is waterbestendig, bevat geen chemische zonnefilters en is qua samenstelling 100% natuurlijk.

LOVEA BIO Sun Sprays met SPF 15 en SPF 30

Handig, snel, hygiënisch en effectief zijn de LOVEA BIO Sun Sprays, welke verkrijgbaar zijn met een SPF 15 en SPF 30. Deze hydraterende en beschermende zonnesprays zijn geschikt voor zowel het lichaam als gezicht (niet direct in het gezicht sprayen, maar via de handen aanbrengen). De formules bevatten, naast Tahitiaanse Monoï- olie, tevens arganolie, kokosolie en vitamine E. De 100% minerale zonnefilters op basis van titaniumdioxide beschermen de huid optimaal tegen UVA- en UVB- straling. De waterbestendige samenstellingen laten zich gemakkelijk verdelen over de huid en trekken dankzij hun lichtgewicht textuur snel in, zonder een vettig laagje achter te laten.

LOVEA BIO Spray Kids SPF 50 Disney

De tere huid van kinderen vraagt om een hoge UV- bescherming. LOVEA BIO Spray Kids met SPF 50 is qua verpakking voorzien van een vrolijk Disney- design. Deze handige spray op basis van gecertificeerd biologische arganolie beschermt de huid van kinderen op een veilige wijze tegen zowel UVA- als UVB- straling. De spray bevat hiervoor een 100% natuurlijk, mineraal zonnefilter op basis van titaniumdioxide. De waterbestendige formule is vrij van synthetische parfums en bevat geen parabenen of nanodeeltjes.

LOVEA BIO Dry Oil Spray (zonder SPF)

De formule van LOVEA BIO Dry Oil Spray bevat géén SPF. Deze ‘droge' olie- voorziet de huid van een zacht glanzende finish. De niet-vette olie trekt gemakkelijk in de huid en zorgt voor een intensieve bruining en verzorging van de huid tijdens het zonnebaden. De toegevoegde natuurlijke Tahitiaanse Monoï- olie verzacht de huid, houdt haar soepel en veerkrachtig en beschermt tegen externe invloeden, zoals het gecombineerde effect op de huid van zout, zon en wind.

LOVEA BIO After Sun Milk

De intensief vochtregulerende, kalmerende en verzachtende After Sun Milk van LOVEA BIO laat de huid na het zonnebaden direct comfortabel en goed gehydrateerd aanvoelen. De rijk verzorgende samenstelling bevat verkoelend pepermunt- extract, natuurlijke vitamine E en kokosolie. Dankzij de toevoeging van Tahitiaanse Monoï- olie voelt de huid soepel en elastisch aan en wordt zij bovendien gehuld in een onweerstaanbaar exotisch geurwaasje!


Consumentenadviesprijzen

  • LOVEA BIO Anti-Aging Face Cream SPF 50  € 16,99/ 50 ml
  • LOVEA BIO Sun Spray SPF 15  € 14,99/125 ml
  • LOVEA BIO Sun Spray SPF 30  € 16,99/125 ml
  • LOVEA BIO Spray Kids SPF 50 Disney  € 18,99/100 ml
  • LOVEA BIO Dry Oil Spray (zonder SPF)  € 9,99/125 ml
  • LOVEA BIO After Sun Milk  € 9,99/125 ml

 

De producten van LOVEA BIO worden op de Nederlandse markt gedistribueerd door Trade Sense B.V. uit Breda en worden o.a. verkocht in de filialen van ETOS en De Tuinen.

Meer informatie: www.lovea.nl

Bron: Cosmetitext PR

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief