Ga griep natuurlijk te lijf

Geplaatst op: 25-11-2011

Ga griep natuurlijk te lijf

Als je koorts hebt, werkt je lichaam hard om ziekmakende bacteriën of virussen te bestrijden. Daarom is een middel als paracetamol dat koorts onderdrukt niet aan te raden.

Ondersteunt natuurlijke genezingsproces 

100% natuurlijke Infludo van Weleda onderdrukt koorts niet, maar ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van griep en verkoudheid waardoor je je snel een stuk beter voelt.Jarenlang werd er gezegd: ‘Griep? Verkouden? Neem een paracetamolletje!' Gelukkig is men het er inmiddels unaniem over eens dat dit niet altijd het juiste advies is. Paracetamol werkt pijnstillend, maar ook koortsverlagend. De koorts omlaag brengen, versnelt het genezingsproces van griep en verkoudheid niet. Integendeel. Koorts is natuurlijk en noodzakelijk om bacteriën en virussen te bestrijden.

Koorts is nuttig wapen

Je lichaam is een geweldig instrument dat ongewenste indringers bestrijdt door de temperatuur op te laten lopen. Deze temperatuur verlagen door middel van een koortsverlagend middel is dan ook af te raden. ‘Bedenk altijd dat koorts geen ziekte is, maar een nuttig wapen tegen ziekte', zegt huisarts Peter Staal en schrijver van het boekje Koorts (Centrum Sociale gezondheidszorg, 2007): ‘Er zijn gegevens die erop wijzen dat mensen die af en toe flink koorts hebben, uiteindelijk gezonder zijn.'

Stimuleert natuurlijke lichamelijke afweer

Infludo helpt het lichaam haar warmte vast te houden en ondersteunt daarmee het natuurlijke genezingsproces. Infludo bevat onder andere blauwe monnikskap, heggenrank en eucalyptus, planten die je weerstand bevorderen. 

 

Dosering en gebruiksaanwijzing

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 2 tot 4 maal daags 5-8 druppels
  • In acute gevallen om de 2 uur 5-8 druppels, maximaal 12 maal per dag
  • De druppels bij voorkeur een half uur voor de maaltijd in wat water innemen, even in de mond houden en daarna doorslikken
  • Speciaal voor kinderen is er Kinfludo

 

 

Consumentenadviesprijs

  • Weleda Infludo  € 11,60/50 ml

 

Infludo is een antroposofisch geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

 

Weleda is het Duurzaamste Merk van Nederland 2011

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief