Fit op wintersport dankzij koolhydraatarm dieet

Geplaatst op: 18-02-2014

Fit op wintersport dankzij koolhydraatarm dieet

Het wintersportseizoen is weer begonnen. Natuurlijk wil je fit op de piste staan. Behalve een goede zonbescherming is goede voeding die je energie geeft ook erg belangrijk, zo kun je optimaal genieten van je vakantie. Kies daarom voor een koolhydraatarme maaltijd met de juiste vetten want steeds meer topsporters kiezen voor een koolhydraatarm dieet en voelen zich beter dan ooit!

Koolhydraatarm met goede vetten

De Amerikaanse olympisch skiër Bode Miller ruilt zijn koolhydraatrijke dieet in voor een dieet met goede vetten en weinig koolhydraten en voelt zich sneller en flexibeler dan ooit. Ook basketballer Kobe Bryant en zijn teamgenoten van de L.A. Lakers kiezen voor koolhydraatarm in plaats van koolhydraatrijk. Bryant voelt zich dankzij zijn nieuwe dieet beter dan ooit. Hiermee gaan deze topsporters in tegen de fabel dat sporters beter kunnen kiezen voor koolhydraatrijke voeding.

Vermijd koolhydraten

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur en dat betekent voor velen dat de ski's en snowboards weer tevoorschijn komen. Een week lang wintersporten kost veel energie en daarom kiezen de meesten voor een groot bord spaghetti of lasagne tussen de middag. Onderzoek van Steve Phinney en Jeff Volek laat echter zien dat een bord vol koolhydraten niet de oplossing is. Veel mensen zouden het niet verwachten, maar om de hele dag energie te hebben kunnen sporters het best kiezen voor een koolhydraatarme maaltijd met de juiste vetten. Kies daarom voortaan voor een stukje vis of vlees met groente of een lekkere salade.

Het Nieuwe Atkins dieet

Arts en wetenschapper Steve Phinney en professor Jeff Volek schreven samen met Eric Westman het boek over Het Nieuwe Atkins dieet. Het Atkins dieet is een koolhydraatarm dieet rijk aan eiwitten, vezels en goede vetten en is daarom ideaal voor (winter)sporters.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief