FACO heeft overeenkomst gesloten met Systemation in Gouda

Geplaatst op: 19-04-2011

FACO heeft overeenkomst gesloten met Systemation in Gouda

FACO, het retailhuis voor de D.I.O. drogisterijen, heeft een overeenkomst gesloten met Systemation in Gouda voor de implementatie van CXAIR Business Intelligence.

Informatie raadplegen en analyseren

FACO gaat CXAIR onder meer toepassen voor de analyse van D.I.O. winkelverkopen, debiteurenbeheer en het optimaliseren van category management. De gegevens uit verschillende bronnen worden geïndexeerd in CXAIR waarna de medewerkers zelf met een internet browser de informatie kunnen raadplegen en analyses maken.

Inspelen op de markt

Met dit programma wil FACO inspelen op de markt. Bart de Vries, projectleider BI-systeem bij FACO, vertelt dat dit systeem veel mogelijkheden biedt. ‘Grote hoeveelheden data zijn snel en eenvoudig te ordenen. We willen dit gebruiken om onze eigen processen aan te scherpen, maar minstens zo belangrijk is het goed adviseren van onze leden, de D.I.O.-drogisten. De account manager die de winkel bezoekt, kan straks beter inzichtelijk maken voor een ondernemer hoe hij scoort ten opzichte van zijn collega's, hoe zich dat verhoudt tot zijn marktgebied en waar dus kansen liggen', aldus Bart de Vries.

CXAIR

CXAIR is een nieuwe generatie Business Intelligence en Enterprise Search-technologie die gebaseerd is op krachtige, innovatieve zoektechnologie. Organisaties krijgen met CXAIR de mogelijkheid om op elk gewenst moment (ad hoc) bedrijfsgegevens op te zoeken, te analyseren en te rapporteren. Dit wordt gerealiseerd door toepassing van zoekmachinetechnologie zoals iedereen die dagelijks gebruikt. Deze bekende manier van werken stelt gebruikers in staat om zelf hun informatie op te zoeken en niet langer afhankelijk te zijn van BI-specialisten of ‘power users'.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief