FACO/D.I.O. drogisterijen neemt Minerva-winkels over

Geplaatst op: 25-08-2011

FACO/D.I.O. drogisterijen neemt Minerva-winkels over

Per 1 september 2011 neemt FACO/D.I.O.-drogisterijen de 7 winkels van Minerva BV over.

Personeelsleden gaan mee

Het betreft hier de drie De Vijzel Drogisterijen in Oud-Beijerland, Numansdorp en Puttershoek, de Minerva Drogisterij in Maassluis en de drie Minerva Kruiderijen in Maassluis, Delft en Zwijndrecht. Alle personeelsleden gaan mee in de overname.

Vorig jaar al twee winkels verkocht

Marja en JB Keizer, de huidige eigenaren van de winkels, hadden al eerder besloten de winkels te willen verkopen. In 2010 heeft dit geleid tot de verkoop van de winkels in de Griegstraat en WC De Hoven in Delft. D.I.O. Minerva in de Griegstraat is eigendom van Dhr. J van Renssen en valt volledig buiten de nu gesloten overeenkomst. D.I.O. Michelle in WC De Hoven wordt reeds door FACO/D.I.O.-drogisterijen geëxploiteerd. De winkels in Oud-Beijerland en Maassluis zullen worden voortgezet als D.I.O./Pour Vous Michelle, de winkels in Puttershoek en Numansdorp als D.I.O. Michelle. De drie kruiderijen zullen onder een andere naam gaan opereren.

Veel gebeurd binnen bedrijf

Marja Keizer, eigenaresse Minerva BV: . " Zoals een ieder weet is er in de afgelopen jaren veel binnen ons bedrijf gebeurd. Lastige marktomstandigheden, renovatie van winkelcentra en een aantal fraudezaken hebben veel energie gevraagd. Dat heeft ons doen besluiten winkels te verkopen. Hierbij is ons streven altijd geweest om er voor te zorgen dat de winkels behouden blijven voor de klanten en medewerkers. Het valt ons zwaar om van iedereen afscheid te nemen. Maar wij vinden het aan de andere kant ook heel fijn om geen zorgen, in welke vorm dan ook, meer te hebben over ons bedrijf, wetende ook dat we het voor iedereen goed achterlaten."

Kansen voor de zelfstandige drogist

Jos Jongstra, Algemeen Directeur FACO/D.I.O. Drogisterijen.: "Wij zijn blij met deze transactie. Winkels in eigen beheer is voor FACO/D.I.O.-drogisterijen een middel en niet een doel op zich. Wij zijn er van overtuigd dat we met de winkel teams en onze middelen en expertise, de winkels tot rendabele, actuele D.I.O. drogisterijen kunnen transformeren. Daarmee blijven deze locaties ook in de toekomst behouden voor de Zelfstandige Ondernemer. Dat is het bestaansrecht van FACO. Ondanks de enorme concurrentie van het grootwinkelbedrijf en de supermarkten, geloof ik ook voor de toekomst heilig in de kansen voor de zelfstandige drogist."

Goede overdracht

FACO heeft voor deze operatie een speciaal team geformeerd. Marja Keizer zal samen met dit team de komende periode alle tijd en energie steken in een goede overdracht van de winkels.

Meer artikelen

Default 120x600
Algemeen
Schrijf u in voor de nieuwsbrief