Excedrin: zelfzorggeneesmiddel bij migraine en bijkomende symptomen

Geplaatst op: 13-01-2014

Excedrin: zelfzorggeneesmiddel bij migraine en bijkomende symptomen

Excedrin is wereldwijd het nummer 1 zelfzorggeneesmiddel in het behandelen van migraine. Excedrin is nu ook in Nederland vrij verkrijgbaar bij de drogist en apotheek.

Excedrin helpt in de Verenigde Staten al meer dan 50 jaar miljoenen mensen met het verlichten van de pijn en symptomen die gepaard gaan met een migraineaanval. 

Werkzame stoffen: acetylsalicylzuur, paracetamol en cafeïne

Excedrin is een klinisch bewezen zelfzorggeneesmiddel die snel de pijn en bijbehorende symptomen van migraine verlicht. Excedrin bevat per filmomhulde tablet de volgende werkzame bestanddelen: 250 mg acetylsalicylzuur, 250 mg paracetamol en 65 mg cafeïne.

Symptomen van migraine

Migraine is onvoorspelbaar en kan een grote impact hebben op de dagelijkse bezigheden. Symptomen van migraine zijn zoal pulserende of kloppende hoofdpijn, misselijkheid en (over)gevoeligheid voor licht en geluid. Mensen met een migraineaanval, die tussen de 4 en 72 uur kan duren, verblijven het liefst in een donkere, stille ruimte, wat helaas niet altijd mogelijk is.

De werking van Excedrin

De combinatie van acetylsalicylzuur (bekend als aspirine) en paracetamol in Excedrin bestrijdt samen de verschillende fasen van pijn en verlicht de bijbehorende symptomen tijdens een migraineaanval. Tegelijk versterkt de toegevoegde cafeïne het effect van de behandeling. De combinatie maakt dat lagere gecombineerde doses van zowel acetylsalicylzuur en paracetamol samen een snelwerkende behandeling bieden. Excedrin begint te werken na 30 minuten.

Dosering en gebruiksaanwijzing Excedrin

 • Excedrin is geschikt vanaf 18 jaar
 • Bij hoofdpijn: 1 tablet met een vol glas water innemen. Indien nodig 4 tot 6 uur later nog 1 tablet. Bij ernstigere pijn 2 tabletten met een vol glas water innemen. Indien nodig 4 tot 6 uur later nog 1-2 tabletten. Niet meer dan 6 tabletten per 24 uur.
 • Bij migraine: 2 tabletten met een vol glas water innemen als de migrainesymptomen of migraine-aura opkomen. Indien nodig nog 2 tabletten innemen met 4 tot 6 uur tussen de innames. Niet meer dan 6 tabletten per 24 uur.
 • Niet gebruiken in geval van overgevoeligheid aan acetylsalicylzuur of andere niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen, maagpatiënten, tijdens de zwangerschap of bij inname van meer dan 15 mg methotrexaat per week.
 • Raadpleeg een arts wanneer de verschijnselen verergeren of niet verbeteren na 3 dagen voor migraine en na 4 dagen voor hoofdpijn.

 • Consumentenadviesprijzen

 • Excedrin € 4,99/10 tabletten
 • Excedrin € 7,99/20 tabletten
 •  

  Excedrin is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.

  Meer artikelen

  Schrijf u in voor de nieuwsbrief