Etos komt met Hoe overleef ik...-verzorgingslijn voor tienermeisjes

Geplaatst op: 02-11-2011

Etos komt met Hoe overleef ik...-verzorgingslijn voor tienermeisjes

Francine Oomen, bekend van de Hoe overleef ik...-reeks, heeft samen met Etos speciaal voor tienermeisjes van 9 tot 14 jaar een verzorgingslijn ontwikkeld.

14 november

De Hoe overleef ik... -lijn wordt op 14 november gelanceerd en bevat verschillende lichaamsverzorgingsproducten zoals een douchegel, bodylotion, facewash maak ook accessoires zoals een toilettas, nagelsetje en een borstel. Leuk om te geven voor de komende feestdagen!

Speciaal voor tienermeisjes

Een van de wensen van de jeugdboekenschrijfster, was een lichaamsverzorgingslijn speciaal voor tienermeisjes te kunnen introduceren, met producten die zoveel mogelijk samengesteld zijn uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong en die minder belastend zijn voor het lichaam en het milieu. Ook Etos wilde tienermeisjes volop inspiratie en mooie producten bieden voor hun persoonlijke verzorging. Samen hebben ze deze wensen kunnen realiseren.

Met natuurlijke grondstoffen

Alle verzorgingsproducten uit de Etos Hoe overleef ik... -lijn bestaan voor 95% uit grondstoffen die een natuurlijke oorsprong hebben en zijn hypoallergeen. De producten zijn op een verantwoorde wijze geproduceerd.

Bewuste lichaamsverzorging

Hoe overleef ik... voerde samen met Etos een enquête uit onder ruim 600 meisjes tussen de 9 en 15 jaar. Hieruit blijkt ze bewust met hun lichaamsverzorging bezig zijn en 95,3% daarvoor eigen toiletspullen tot hun beschikking hebben. Zo besteed 37,5% tussen de 10-15 minuten per dag aan hun lichaamsverzorging.

Tweederde maakt zich op

De meest gebruikte verzorgingsproducten die tienermeisjes gebruiken zijn douchegel (76,2%) en deodorant (78,3%). Anti-klit spray is met 34% (naast shampoo) het favoriete product voor het haar. Opvallend is verder dat al bijna tweederde van de tienermeisjes zegt zich op te maken (62,8%) en dat ruim een kwart (27,7%) toegeeft dat stiekem te doen.

Mini-tijdschrift

Ter introductie van de verzorgingslijn wordt een mini-uitgave van het Hoe overleef ik...-tijdschrift uitgebracht waarin Francine tips geeft voor gebruik van de producten én survivaltips: Hoe overleef ik... puistjes?, Hoe overleef ik... na het douchen? en Hoe overleef ik... een bad-hair day? Vanaf 5 december krijg je het mini-tijdschrift cadeau bij aankoop van een Hoe overleef ik...-verzorgingsproduct.

Over Hoe overleef ik

Francine Oomen schreef dertien Hoe overleef ik...-boeken over Rosa van Dijk en haar vrienden en familie. Het begin van Rosa's puberteit valt samen met een aantal grote veranderingen in haar leven zoals de scheiding van haar ouders, een verhuizing, een stiefvader en de komst een bejaarden-liefdesbaby. De eerste Hoe overleef ik...-film kwam uit in 2008 en zijn er spellen, agenda's, schriften, een eigen website en een musical. Elke twee maanden wordt er het Hoe overleef ik...-tijdschrift uitgegeven.

 

Meer weten? Kijk op www.hoeoverleefik.nl

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief