Een dieet volgen is meestal zinloos

Geplaatst op: 03-08-2011

Een dieet volgen is meestal zinloos

Op dieet gaan om de overtollige kilo's te verliezen is volgens een onderzoek meestal onzin, beter is het om minder en gezonder te eten en veel te bewegen.

Na leeftijd van 30 jaar

Wetenschappers uit Groot-Brittannië hebben namelijk een onderzoek gedaan onder ruim 25.000 mannen en vrouwen die geboren zijn in de jaren '40 en '60. Zij werden rond de jaren 80 steeds dikker. De mannen werden langzaam zwaarder naarmate de jaren verstreken, bij de vrouwen begon dat extra versnelt na de leeftijd van 30 jaar. Vrouwen worden wanneer de overgang begint ook sneller dikker, vooral rond de taille.

Meer bewegen en gezonder eten

Er zijn maar weinig mensen die met het volgen van een dieet hun oude gewicht terugkrijgen en het behouden, wat je verliest zit er meestal ook weer binnen een jaar bij. Volgens de onderzoekers heeft het meer effect om vet in voeding zoveel mogelijk te vermijden, gezonder te eten en meer te gaan bewegen, dit verkleint de kans op overgewicht en maakt je veel fitter. In het jaar 2050 voorspellen de onderzoekers dat zeker 60% van de Britten zwaarlijvig zullen zijn wat de kans op diabetes, verhoogd cholesterolgehalte, kanker en hart en vaatziekten aanzienlijk vergroot.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief