Echte Manuka honing uit Nieuw Zeeland, nu ook in Nederland

Geplaatst op: 05-12-2011

Echte Manuka honing uit Nieuw Zeeland, nu ook in Nederland

Manuka honing is een bijzondere honing met een anti-bacteriële werking en sterke gezondheids-herstellende eigenschappen. Manuka honing helpt o.a. bij spijsverteringsproblemen, keelpijn, hoest, huidproblemen en wondjes. Bovendien is het een zeer sterke anti-oxidant voor de huid.

Met gezondheids-herstellende eigenschappen

In het noorden van Nieuw Zeeland groeit een bijzondere struik: de ‘Leptospermum Scoparium', door de Maori's ‘Manuka' genoemd. Wanneer bijen nectar halen uit de bloesem van deze struik ontstaat een bijzondere honing met sterke gezondheids-herstellende eigenschappen. De Maori's kwamen er ook achter dat Manuka honing een zeer exclusief element heeft, nl. de Unieke Manuka Factor of UMF, een extra stimulerende factor die alleen mogelijk is bij honing van het Manuka plantje.

Anti-bacteriële werking

Manuka honing is de enige honingsoort ter wereld die de anti-bacteriële werking behoudt nadat het in een potje is gestopt. Dit in tegenstelling met de gewone honing; hierin is de werking binnen 1 dag verloren. Deze eigenschap maakt deze Manuka serie zo uniek. Trophax B.V. is erin geslaagd om deze serie naar de Benelux te halen en zijn de Manuka producten van Comvita Ltd. op basis van de enige, echte Manuka honing.

Unique Manuka Factor (UMF)

De serie is opgebouwd uit producten met de verschillende UMF (Unique Manuka Factor) versies. Daarin is deze Manuka honing te onderscheiden van de overige versies op de markt want die mogen het begrip UMF niet gebruiken. Het lichtste product bevat UMF 5+ en vervolgens loopt dat op van 10+, 15+ naar 18+. De prijs van deze honing ligt hoger dan van een gemiddelde honing soort maar er is geen enkele andere honingsoort die deze unieke eigenschappen heeft.

Assortiment Manuka honing

Naast de Manuka honing is er voor allerlei soorten wondjes de ManukaCare Zalf met UMF 18+ (honing gebruiken bij huidproblemen is al meer dan 7000 jaar bekend en recentelijk zijn er in het AMC onderzoeken gedaan met spectaculaire resultaten) en vervolgens zijn er 3 soorten Manuka zeep en 3 soorten Manuka hoestdranken (waarvan 1 voor kinderen, een zeer effectief product). Sinds kort zijn er ook energie bars (zonder gluten, melkproducten, kunstmatige smaaktoevoegingen en kleurstoffen) en honingpastilles.

 

Voor meer informatie: neem contact op via 078 - 610 57 27 of info@trophax.nl

 

Manuka honing is een gezondheidsproduct. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief