DW in gesprek met Cocosoft over vakbeurs Beautiful

Geplaatst op: 04-09-2012

DW in gesprek met Cocosoft over vakbeurs Beautiful

Morgen begint de 4e editie van Beautiful, de vakbeurs voor Drogisterij, Gezondheidswinkel, Parfumerie en Apotheek in de Brabanthallen te Den Bosch.

In de aanloop naar de beurs spreekt DW (DrogistenWeekblad) met een aantal deelnemers. Aan het woord is Bram van Soest, directeur van Cocosoft.

Waar kennen we jullie van?
"Cocosoft is al sinds 1988 dé winkelautomatiseerder voor de drogisterij- en parfumeriebranche, vooral voor zelfstandigen. We hebben altijd meer gedaan dan alleen de winkelautomatisering. Zo zorgen wij, ook al sinds eind jaren '80, voor het ordenen van centrale artikelbestanden. We leveren deze artikelinformatie aan de ondernemers en zorgen ervoor dat orders van winkeliers elektronisch worden aangeleverd bij leveranciers. Kortom: we digitaliseren de keten."

Wat willen jullie bereiken?
"We gaan de winkelautomatisering naar een hoger niveau brengen. Dat doen we niet alleen door de processen te automatiseren maar ook door die automatisering intelligenter te laten werken en klanten tevens van kwalitatief zeer hoogwaardige informatie te voorzien. Veel winkels hebben het nu toch moeilijk en wij kunnen ze helpen om hun bedrijfsvoering weer gezond of nog gezonder te maken. Ten eerste willen we er voor zorgen dat onze bestaande klanten blijven bestaan. Daarbij kunnen we helpen en dat zullen we laten zien."

Hoe helpt Beautiful jullie daarbij?
"Op de beurs introduceren wij een nieuw totaalconcept waarmee de winkelier aantoonbaar zijn bedrijfsvoering kan verbeteren. We laten zien hoe automatisering en informatie kunnen bijdragen aan een gezonde onderneming. De continuïteit en het succes van een winkel zijn afhankelijk van verschillende factoren die van invloed zijn op elkaar. Niet alleen het assortiment, maar ook bijvoorbeeld de locatie en de planning van je personeel zijn van belang. Die informatie moet je combineren. Wij laten zien hoe dat kan en wat je daar als ondernemer mee kunt doen. Onze nieuwe generatie winkelautomatisering gaat uit van oplossingen. We noemen dat "ops in plaats van apps".

Hebben jullie voorgaande jaren al deelgenomen?
"Het wordt dit jaar de tweede keer dat we meedoen. Vorig jaar hebben we een voorproefje laten zien van een deel van ons nieuwe concept. Het is ons toen goed bevallen, het was erg druk. Onze belangrijkste doelgroep komt op deze beurs, het is daarom voor ons een zeer geschikte beurs om nieuwe dingen te laten zien."

Wat verwachten jullie van deze editie?
"Ik weet niet of de opkomst net zo hoog zal zijn als vorig jaar, maar we verwachten in elk geval veel enthousiaste bezoekers. Die bezoekers komen ook met bepaalde verwachtingen, ze willen nieuwe dingen zien en dan zijn ze in onze stand aan het juiste adres "

Waarom zouden de bezoekers jullie stand moeten bezoeken?
"Dat lijkt me helder. Wat we laten zien, is zeer relevant voor de ondernemer. Zij kunnen zien hoe wij naar de toekomst kijken en hoe we ze kunnen ondersteunen. Wij hebben een boodschap voor ze en die is anders dan anders, het gaat over oplossingen."

Volg tijdens de beurs de inspiratie-seminar "Kansen voor de ondernemende detaillist" van Bram van Soest!

Bezoek Cocosoft op standnummer 82.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief