Dulcolax voor effectieve verlichting bij obstipatie

Geplaatst op: 16-02-2011

Dulcolax voor effectieve verlichting bij obstipatie

Dulcolax maagsapresistente tabletten is een laxeermiddel dat gebruikt wordt bij moeilijke stoelgang die ook wel ook wel verstopping of obstipatie genoemd wordt. Ongeveer een op de drie mensen heeft wel eens last van.

Werkzame stof Bisacodyl 

Dulcolax werkt alleen op de plaats waar het moet, namelijk in de dikke darm en bevordert de stoelgang door stimulering van de natuurlijke beweging van de darmen. De werkzame stof in Dulcolax maagsapresistente tabletten is Bisacodyl, 5 mg per tablet, die het darmslijmvlies prikkelt, hierdoor zullen de darmbewegingen versnellen en zal de inhoud van de darmen worden voortgestuwd en geven 6 tot 12 uur na inname een zachte ontlasting.

Speciale comfort coating

De speciale comfort coating (bestand tegen maagzuur en darmsappen) van de Dulcolax tabletten zorgt dat de werkzame stof niet vrijkomt in de maag en blijft bescherming bieden bij een lage pH waarde. Zodra de pH waarde stijgt, verliest de comfort coating zijn werking en komt bisacodyl vrij. Je kunt de tabletten het beste innemen voor het slapengaan omdat bij inname 's avonds je 's morgens effect hebt.

Dosering en gebruiksaanwijzing

  • Volwassenen en kinderen boven de 10 jaar: 1 - 2 maagsapresistente tabletten (5 - 10 mg) per dag
  • Kinderen van 4 - 10 jaar: 1 maagsapresistente tablet (5 mg) per dag (raadpleeg eerst de arts, voordat je Dulcolax maagsapresistente tabletten aan kinderen toedient)
  • Niet langer dan drie achtereenvolgende dagen gebruiken 
  • Innemen met een glas water, thee of vruchtensap
  • Tabletten niet kauwen en in zijn geheel innemen
  • Niet gelijktijdig met producten tegen brandend maagzuur of met melk gebruiken

 

Consumentenadviesprijzen

 

 

 

Dulcolax maagsapresistente tabletten is een geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief