Drogisterijketen Van der Doelen failliet

Geplaatst op: 09-07-2013

Drogisterijketen Van der Doelen failliet

De drogisterijketen Van der Doelen, die tot begin dit jaar nog onder de naam O'Chelle opereerde, is failliet. Dit is vandaag bekendgemaakt. 29 Winkels hebben daarmee vanaf vandaag de deuren gesloten, een deel ervan zal onder de vlag van DA/Mooi verdergaan.

Drie reorganisaties, waarbij circa zestig mensen het bedrijf moesten verlaten, bleken onvoldoende om het tij voor de keten van Van der Doelen te keren: gisteravond is bij de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch het faillissement aangevraagd.

Tegenvallende economische situatie

De reden van het faillissement ligt naar verluidt voornamelijk in de tegenvallende economische situatie, ondanks de positieve vooruitzichten die zichtbaar waren op het moment van terugkeer naar DA/Mooi. Na overleg tussen DA, Mooi, Van der Doelen en de bank was al in een eerder stadium een groot deel van de winkels overgenomen van Van der Doelen. Deze winkels zullen verdergaan onder de vlag van DA en/of Mooi. Er is nog niet bekendgemaakt welke winkels dat zijn. Mooi geeft aan dat ‘t voor Mooi in ieder geval gaat om Rosmalen, Vught, Oisterwijk en Boxtel.

Ombouwen DA/Mooi

Van der Doelen had de ombouw van O'Chelle/Pour Vous naar DA/Mooi in Rosmalen al afgerond, voor de verdere winkels die in transformatie waren, is een tussenoplossing gevonden. Van Heesch en Schijndel wordt onderzocht of deze alsnog naar DA/Mooi kunnen worden omgebouwd.

29 winkels

De keten van 29 winkels van Henk van der Doelen liggen voor het grootste deel in Noord-Brabant, het hoofdkantoor was gevestigd in Heesch. Alle winkels hebben op dit moment de deuren gesloten, het is nog niet bekend welke vestigingen wanneer open zullen gaan. Van der Doelen was niet voor een reactie bereikbaar.

door: Antal Giesbers

 

Fotobijschrift: Van der Doelen stapte in maart over naar DA. Toen op de foto van links naar rechts: Hans Wagner (DA), Henk van der Doelen, Ramon van der Doelen en Peter van der Meer (MOOI).

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief