Drogisterijketen Duane Reade in New York

Geplaatst op: 17-05-2010

Op elke hoek van de straat in New York vind je er wel een; Duane Reade. Opgericht in 1960 door Abraham, Eli en Jack Cohen en verkocht in 1992 aan Bain Capitel voor 230 miljoen dollar. Bain Capitel verkocht het op 9 April 2010 aan Walgreens voor 623 miljoen dollar.

Drogisterijketen Duane Reade in New YorkHoe kwamen ze in 1960 aan hun naam? Hun eerste winkel was gevestigd tussen Duane en Reade street op Broadway in lower Manhattan. Vandaar de naam Duane Reade!

Duane Reade heeft alles!

Als we in New York zijn gaan we elke winkel in van Duane Reade en ga ik alle schappen af op zoek naar iets nieuws! Je hebt veel winkels met een aparte cosmetica en huidverzorgingshoek..alles is per merk mooi georderd. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier! Ook hebben veel merken een nog dieper assortiment die je in Nederland niet kunt krijgen.

Mooie schappresentaties

Mooie presentaties, displays, je kunt alles testen en er staan overal watten, wattentips en tissues om het er weer af te halen! Zelf gebruik ik Maybelline mascara die hier 7 dollar kost en in Nederland rond de 13 euro! De nieuwste producten hebben ze die in Nederland nog moeten komen. Dat is wel leuk om te zien en zeker om te testen! Wat me wel opviel is dat de doucheproducten hier veel duurder zijn dan in Nederland en dat er niet zoveel keuze is als hier.

En dan hebben we het nog niet over de geneesmiddelen....

Werkelijk alles hebben ze hier; slaappillen (ja,echt) naproxen 100 of 200 stuks, asperines en ibuprofen in een pot van 500 stuks wat ondenkbaar is in Nederland en andere geneesmiddelen. Bepaalde dieetpillen en stackers wat hier verboden is, vitamines en mineralen in vloeibare oplossing wat je hier bijna niet kunt vinden! De schappen van de vitamines en geneesmiddelen hangen schuin naar beneden met tussenschotjes,handig want wanneer je een product pakt schuift automatisch het volgende product naar voren en zo ziet het er altijd netjes uit!

Maar niet alleen geneesmiddelen

Voor de rest hebben ze yoghurt, belegde broodjes, sinaasappelsap, chips, snoep, fruit, brood, speelgoed enz. Ook verkopen ze er Redken en Biosilk wat je hier bijna alleen bij de kapper kunt kopen. Je snapt natuurlijk wel dat ik voorlopig genoeg Redken en Biosilk heb! Ik heb ook een filmpje gemaakt, dit moest wel onopgemerkt blijven, de kwaliteit is niet denderend dus ik hoop dat je een beetje de indruk krijgt hoe het er uit ziet!

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief