Drogisterijketen Boots in Engeland verkoopt DNA test

Geplaatst op: 04-02-2011

Drogisterijketen Boots in Engeland verkoopt DNA test

Sinds deze week kun je in Engeland bij 375 winkels van drogisterijketen Boots een DNA-testkit voor het vaderschap kopen die je heel makkelijk thuis kunt uitvoeren.

Assuredna DNA Test for Paternity

De Boots kit, genaamd Assuredna DNA Test for Paternity, kost 30 pond (36 euro) en is verkrijgbaar vanaf 16 jaar. Bij de DNA-testkit zit een uitgebreide gebruiksaanwijzing met handige dvd-instructies. Volgens de fabrikanten is de test voor 99,99 procent betrouwbaar en 100 procent betrouwbaar bij een negatief resultaat.

Laboratoriumkosten: 130 pond 

Met een soort wattenstaafje haal je de cellen die nodig zijn van beide kanten van de wang van de vader, moeder en kind. Vervolgens worden de staafjes in de bijgevoegde gesteriliseerde envelop opgestuurd naar de fabrikant en die stuurt ze voor verwerking naar een laboratorium in Norwich. De laboratoriumkosten voor het verwerken kosten 130 pond (154 euro).

Binnen 5 dagen uitslag

De uitslag van de DNA test wordt binnen vijf dagen per post teruggestuurd maar die kun je ook krijgen via e-mail of telefoon. Je kunt ook voor een snelle 24-uurs service kiezen, die kost 329 pond (rond de 388 euro).

Toestemming en bewijs van identificatie

Zowel vader, moeder en kind moeten toestemming geven voor de test en een bewijs van identificatie, zoals een kopie van een paspoort of rijbewijs meesturen. Als het kind jonger is dan 16, moet de moeder toestemming geven.

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief