Drogisterij Meeuwsen sluit 4 winkels

Geplaatst op: 05-07-2013

Drogisterij Meeuwsen sluit 4 winkels

Martien en Jantien Meeuwsen, verbonden aan de Crest Groep, hebben besloten hun vier winkels in Lelystad, Almere en Emmeloord te sluiten.

Crest Groep

De sluitingen zijn an sich opvallend omdat Martien en Jantien een prominente rol speelden in de Crest Groep en als ondernemersechtpaar hoog aangeschreven staan. Door hun vertrek verdwijnen er ook weer vier winkels bij de Crest Groep, nadat de vorige voorzitter van de groep, Marinus van Loon, per 1 juli met een winkel overstapte naar DA.

Beëindiging familiebedrijf na 55 jaar

De sluiting van de vier drogisterijen (een vijfde winkel van Meeuwsen was al eerder gesloten) werd via een nieuwbrief aan de klanten van de parfumerie-drogisterijen meegedeeld. "Helaas hebben wij door het veranderende koopgedrag van de consument en niet-herstellende economie de beslissing moeten nemen om het bedrijf dat al 55 jaar bestaat te beëindigen", aldus Meeuwsen in de nieuwsbrief.

Totale leegverkoop

Gemeld wordt dat de winkel in het stadshart van Lelystad al op 1 augustus dichtgaat, de tweede vestiging in Lelystad en de winkels in Almere en Emmeloord sluiten per 1 oktober. Inmiddels is Meeuwsen begonnen met een totale leegverkoop. Tegenover de vakpers doet Meeuwsen op dit moment verder geen uitlatingen, maar er wordt binnenkort wel een persbericht uitgevaardigd.

Door: Antal Giesbers

Meer artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief